Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger

Torsk med råstekte potetterninger og pesto

I dag lager vi ovnsbakt torsk med grønnsaker, råstekte poteter og pesto!

I starten av uken skulle jeg handle inn til ukens middager, og fant torskeloin på tilbud. Hjemme hadde jeg en basilikum, og da var veien kort til å tenke; torsk med pesto 🙂

Litt senere den dagen, var jeg på Instagram, og fikk se et innlegg av gitteogfilip.com om, ja akkurat, torsk med pesto 🙂 Det var en alt-i-ett form, og ideen var satt! De har en kjempefin, både blogg og instagramkonto, og anbefaler en titt 🙂

Det geniale med ovnsbakt torsk, råstekte potetterninger og pesto, er at du har alt i èn form….nesten da 😉 (Jeg ønsket potetene for seg…) Sånne former gjør det enkelt å få med deg de grønnsakene du liker best….. og dermed kunne servere en sunn og god middag! Når vi i tillegg putter på litt pesto, blir fisken virkelig smakfull.

Torsk – den enkleste å smaksette

Fordi torsken i seg selv ikke har så fremtredende smak, er den utrolig takknemlig å tilføre, ja, nesten hva som helst av smaker. Og det gjør torsken til en stor favoritt for meg. Så sammen med råstekte potetterninger, grønnsaker og pesto, blir den helt nydelig. Det er klart, det er en fordel å like pesto om du skal lage denne retten 😉 Men gjør du det, da er dette en sikker vinner!

Denne oppskriften er til 2 pers, men kan fint justeres for både 1 eller flere 😉

Valget falt på torskeloin fra Fiskeriet denne gangen. (Dels fordi jeg ønsket loin, og dels fordi den var på tilbud 😉 ) Og i tillegg til poteter, har jeg valgt å ha med gulrøtter og brokkoli.

Det er smart å starte med potetene siden de tar lengst tid. Ofte forkoker jeg potetene før jeg steker de i ovnen, men i dag råsteker jeg dem Da tar det ca 50-60 minutter….i min ovn iallefall.

Ta fisken ut av kjøleskapet, tørk den og på med litt salt og pepper. Den kan ligge krydret og klar på benken, mens den venter på tur.

Så sett ovnen på 200 grader, og så setter vi i gang.

Råstekte poteter
  • 3-4 store poteter
  • 2-3 ss rapsolje, eller annen olje
  • Salt
  • Pepper

Vask, men ikke skrell potetene. Del dem først i skiver på langs, deretter i små terninger.

Frem med en ildfast form, rapsolje, salt og pepper

Inn i ovnen med dem. Mine stod inne i ca 1 time, så ta det som et utgangspunkt når du beregner grønnsaker og fisk. Da kan vi ta for oss grønnsakene. Skjær gulrot og brokkolistilk i tynne skiver. Bukettene skal bli små og søte. Men først; legg skivene utover en, ny, ildfast form og ringle over olje, salt og pepper.

Grønnsakene trenger ca 20 minutter, og fisken ca 10, litt avhengig av hvor tykke fiskestykkene er. Så når det er igjen 20 minutter av steketiden til potetene, kan grønnsakene få delta i varmen.

Og når det er igjen ca 10 minutter, kan brokkolibuketter og torsken få være med. Legg på et par klatter med smør – og inn med det hele 😉

Kjenn på fisken etter 5-6 minutter dersom fiskestykkene dine ikke er så tykke. På kraftigere loin stykker, sjekker du etter ca 10 minutter. Trykk lett på fisken og se om den har lyst til å flake seg – da er den ferdig.

Så hvis poteter og fisk nå er klart, legger vi på noen gode klatter med pesto – premien på måltidet 😉

Servèr!

Ha et smakelig måltid 🙂

Tips!

  • Her kan du bruke hva slags hvit fisk du måtte ha eller ønske. Har du noe annet enn loin, går det naturligvis også bra. Pass da bare på steke/bake-tiden.
  • Du kan også skjære potetene i tynne skiver for å steke i samme form som grønnsakene. La potetene da få ca 20 minutter før du legger i grønnsakene. Da får du virkelig en alt-i-ett form 🙂
  • Ønsker du kortere tilberedningstid, forkoker du potetterningene i 5-10 minutter, avhengig av størrelse på terningene. Da blir steketiden på potetene ca 25-30 minutter, og du tar det som utgangspunkt med hensyn på steketid på resten.
  • Er du glad i stekte poteter? Her finner du oppskrift på hvordan du for eksempel lager dine egne potetstrips/pommes frites. Passer like godt til kjøtt og kylling, som fisk 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *