Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger

Stekt torsk med soyasmør

I dag har jeg tenkt å vise deg noe som er veldig godt til torsk – soyasmør 🙂 Det blir altså stekt torsk med soyasmør. Det er en veldig enkel, men god følgesvenn til torsken.

Stekt torsk med soyasmør – det trenger ikke alltid være så avansert for å få gode smaker

Men dette soyasmøret gjør allikevel såpass mye for retten at den hever den med flere hakk. Du får rett og slett en følelse av litt luksus 😉

Jeg har snakket om det tidligere, at torsk er èn av mine favoritter når det gjelder fisk. Rett og slett fordi det er så enkelt å smaksette den. Noe som gjør den så spennende i all sin enkelhet.

I dag serverer vi stekt torsk med soyasmør, grønnsaker og ris

Dette er hva jeg har brukt i dag til 2 personer:

Stekt torsk med soyasmør

  • ca 400 gr torskeloin
  • Salt
  • Pepper
  • Smør til steking
  • 2 stk gultøtter
  • 3 stk vårløk
  • Ris
  • 1 sjalottløk
  • 3 små fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 ts revet frisk ingefær (ca 1 cm ferdig skrellet)
  • 100 gr usaltet smør VIKTIG
  • 3 ss soyasaus

Vi starter med å tørke fisken og la den ligge på benken for romtemperatur mens vi ordner det andre.

Vi tar fatt på soyasausen

Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og riv ingefær.

Smelt og brun smøret

Avkjøl litt når den har fått farge. Tilsett soyasaus, løk, hvitløk, chili og ingefær.

Varm forsiktig opp når du skal servere. Må ikke koke når du har hatt i soyasaus – da vil den skille seg og lett bli veldig salt.

Sett til side og så går vi videre med resten. Du kan jo for eksempel sette over risen nå 😉

Gulrøttene deles i litt gode staver, vårløken tilsvarende lange, men hakk det mest grønne i litt mindre biter. Kok gulrøttene lett møre, og tilsett vårløken de siste par minuttene. De små bitene av vårløken trenger ikke kokes. De kan du pynte med til slutt 🙂

Mens ris og grønnsaker gjør seg ferdig, steker vi fisken. Krydre med salt og pepper og smelt smør i en panne. Stek fisken……

…………. til den får fin farge og såvidt begynner å flake seg. Øs over smøret underveis.

Er risen og grønnsakene dine ferdige? Da kan du varme, forsiktig, opp soyasmøret mens du gjør klar grønnsaker, ris og fisk til servering 😉

Med et dryss koriander eller persille kan vi si: Vel bekomme 🙂

Tips!

  • Det er viktig at smøret er usaltet! Om du bruker vanlig, smaker det bare salt….og da mener jeg bare salt 🙂 Og det er ikke det vi er ute etter!
  • En annen ting som kan gjøre dette soyasmøret for salt, er koking. Jeg vet jeg nevnte i innlegget, men kan ikke sies for ofte. For tro meg – jeg har prøvd 😉
  • Du kan naturligvis bruke de grønnsakene du liker best, eller allerede har. Som brokkoli, blomkål, paprika….
  • Har du ikke sjalottløk, kan du bruke vanlig gul løk.
  • Ønsker du å se flere alternative fiskeretter, finner du det her!
  • Noen ganger kjøper jeg fisken min på Kiwi. De har jo gjort det «stort» med «små» priser……iallefall overkommelige da 😉 Dersom du lurer på om Kiwi har det du trenger av fisk, eller ønsker å sammenlikne priser med der du pleier å handle fisk – kan du sjekke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.