Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Spicy kyllinggryte

Det går, som du vet, mye i kylling hos oss. Særlig på hverdagene. Så denne gangen skal jeg presentere min spicy kyllinggryte 🙂 Den er enkel å lage, og har du ikke, eller ikke er så glad i alle ingrediensene – er det ikke noe problem å tilpasse din gane.

Kylling – en fantastisk råvare

Jeg opplever at med kylling, så har du så uendelig mange muligheter. Den smaker godt i seg selv, men samtidig veldig takknemlig å smaksette. Det gjør den til en av mine favoritt råvarer.

Norsk, indisk, asiatisk, amerikansk….?

Denne retten, spicy kyllinggryte, heller nok litt mot asiatisk. Det er riktignok bittelitt indisk krydder i den, men allikevel….. Du må nok forberede ganen på asiatisk 😉

Oppskriften passer til 3 pers, litt avhengig av hvor stor- eller små spiste gjester du har. Men jeg laget til oss to, og brukte resten til alenemiddag.

Jeg serverer spicy kyllinggryte med ris og brokkoli, et korianderdryss (selvfølgelig 😉 ) og en liten neve ristede pinjekjerner,….mmmm 🙂

Skal vi se litt på ingredienslisten? Ja, det gjør vi!

Spicy kyllinggryte

  • 600 gr kyllingkjøtt
  • 2 ts Garam masala
  • Salt
  • Pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 1 chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 vårløk
  • 1/2 søtpaprika
  • 1 sitrongress
  • 2 ts green currypaste
  • 1 ts gurkemeie
  • 3 dl kyllingbuljong (1 terning + 3 dl vann)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 dl fløte

Vi starter som vanlig med å dele og hakke ingrediensene. Løk, hvitløk, chili og ingefær finhakkes.

Fikk visst ikke med finhakket ingefær på bildet….

Paprika i strimler og vårløk i biter

Del kyllingkjøttet i litt grove biter. Krydre med Garam masala, salt og pepper. Stek bitene til de har fått fin farge i en gryte.

Del sitrongresset i 2 og gi bitene et kjapt slag med flatsiden på kniven. Og så kan du ha over løk, hvitløk, chili, ingefær og sitrongresset i gryta.

Fres til løk har blitt mykt. Pass litt på at du ikke har for sterk varme – løkblandingen skal ikke bli brent. Nå kan du helle på buljongen og gi det et oppkok, før du tilsetter fløte og gurkemeie

Gi det nok et oppkok, og skru ned varmen slik at den småkoker. La paprika og vårløk få delta og la det småkoke til kyllinggryta tykner litt.

Du vil se at den skiller seg litt, men det er på grunn av buljong og fløte… Men, det gjør ingen verdens ting. Det er smaken som teller…eller?

Husk å ta ut sitrongresset før du serverer!

Hvis du gjør som meg, koker du nå ris og ordner med brokkoli mens gryta får kose seg i fred. Og da min venn, er det klart for servering 🙂

Håper det smaker 🙂

Tips!

  • Gurkemeie er ikke noe must for å lykkes med denne retten. For å være ærlig, tilsatte jeg det for fargens skyld 😉
  • Dette er i aller høyeste grad en gryte hvor man kan ta-hva-man-har. OG det betyr at du kan bruke de grønnsakene du liker best. Har du for eksempel ikke gul løk, kan du bruke sjalottløk eller rødløk
  • Jeg har brukt lårfilèt, men bryst og indrefilet kan selvfølgelig også brukes. Tilpass steketid etter hvilket stykke du bruker. Indrefilèt trenger ikke så mye steketid, så stek da heller på litt høy varme i kort tid, før du skrur ned til middels for resten av oppskriften.
  • Det smaker veldig godt med nudler også til dette.
  • Er du ikke glad i koriander, dropper du det bare, eller bytter med persille.
  • Ristede gresskarkjerner er også god topping
  • Har du lyst til å sjekke flere kyllingoppskrifter, er du velkommen til å gjøre det her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.