Dette er faktisk en av mine pastafavoritter; Salsiccia pølse med tomatsaus og pasta 🙂 Har du smakt eller brukt Salsiccia pølse noen gang? Det er en Italiensk krydder pølse, som jeg synes smaker helt nydelig. Den er veldig rask å lage, og utrolig smakfull! Det som tar mest tid, er imidlertid tomatsausen. Den kan gjøres raskt ferdig, men blir ennå bedre jo lenger den får småkoke. Det er derfor jeg ofte lager en stor (dobbel) porsjon når jeg først lager, for så å putte i fryser’n til senere 😉
Denne oppskriften er som vanlig, til 2 personer, men enkel å doble…eller triple.
Salsiccia pølse med tomatsaus og pasta
- 200 gr rå Salsiccia pølse (ca 3 stk)
- 1/2 – 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gulrot
- 2 ts honning
- 1 ss oregano
- 1 ts Sambal Oelek
- 1 ss tomatpurè
- Tomatboks
- 1 dl rødvin (kan sløyfes)
- Salt
- Pepper
- 1 neve friske basilikumblader
Vi starter med å finhakke løk og hvitløk, og raspe gulrot.
Nå skal vi «tyte» kjøttboller av pølsene. Det er smart å gjøre dette nå, slik at det er klart når vi setter i gang. Fukt en fjøl med kaldt vann, og tyt ut passe store (små) boller utover fjølen.
Nå som det er gjort, kan vi tar for oss løk og gulrot. Fres det mykt i olje før du…..
….. tilsetter krydder; oregano, honning, Sambal Oelek og tomatpurè. Fres det godt sammen for å få bort råsmaken på tomatpurèen.
Om du vil ha i rødvin, tilsetter du det nå og koker ut noen minutter til alkoholduften er borte. Så skal tomatene få delta sammen med salt, pepper og basilikum. Kok opp og la småkoke minimum 15 minutter (helst lenger)
Nå kan du sette over pasta og kjøre i gang med å steke kjøttbollene.
De trenger ikke mange minuttene før du har dem videre over i sausen.
La kjøttbollene få bli med et par minutter mens du venter på pastaen.
Strø over litt mer basilikum og gjerne litt revet parmesan.
Da er det klart for å hogge inn og nyte Salsiccia med tomatsaus og pasta!
Vel bekomme 🙂
- Salsiccia pølse er ikke å få kjøpt overalt, men Meny pleier å ha den. Har også sett at de har den på Kolonial.no
- Jeg har de siste årene ikke brukt så mye tomatpurè fordi jeg aldri klarte å bruke den opp før den mugnet. Men så ble jeg gjort oppmerksom på at det var kommet en på tube – og det forandret «alt» for meg 🙂 Den jeg bruker er fra Mutti og jeg kjøper den hos Meny
- I denne oppskriften har jeg brukt honning, men du kan godt bytte til 1 ts sukker isteden.
- Har du noen grønnsaker du ønsker å få brukt, er dette en veldig god anledning! For eksempel brokkolistilker, stangselleri, persillerot, rødløk osv
- Har du lyst til å sjekke flere pastaoppskrifter, finner du det her.