Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Lunsj

Ostesmørbrød og omelett med pesto

Noen av dere har fått med seg at jeg har hatt et aldri så lite opphold på Riksen i det siste. Det har, naturlig nok, gjort at jeg ikke har laget noe særlig mat selv i denne perioden. Men det jeg har klart å gjøre, er å lage meg lunsj 😉 Og noe av det beste jeg vet er omelett og ostesmørbrød. Og da lurer jeg på om du noen gang har smakt ostesmørbrød og/eller omelett med pesto? Det er nemlig usannsynlig godt! Så når jeg har laget pesto til en eller annen anledning, går det mye i pesto til lunsj i tiden etterpå 😉 Her finner du oppskrift på min pesto 🙂

Det beste med slike lunsjer, er at det ikke er noe hokus, pokus. Ostesmørbrød lager jeg riktignok ikke så ofte, men omelett derimot – det spiser jeg til lunsj nesten hver dag! Og det er helt uavhengig av om jeg har pesto eller ei. Så vidt jeg har forstått, er egg virkelig «friskmeldt» og det er helt ok å spise hver dag. Og vet du hva? Sammen med et glass appelsinjuce – har du dekket dine vitaminbehov 😉 For det eneste egg mangler, er c-vitamin! Så det så 🙂

Med ostesmørbrød og omelett er det jo virkelig bare å ta hva man har.

Og som oftest er det ikke stort jeg bruker heller, bare se:

Omelett til 1 person – grunnoppskrift

 • 2 egg
 • 2 ss vann
 • Salt
 • Pepper
 • Oregano
 • 8 skiver gulost

Noen ganger bruker jeg som sagt pesto, men som regel bruker jeg den som den er. Da har jeg ofte cherrytomat eller paprika ved siden av. Har jeg litt salat igjen fra gårsdagen, putter jeg på. Og det sammen med litt ristede pinjekjerner, utrolig godt….og sunt. Og andre ganger igjen, putter jeg på litt kryddergrønt om jeg har.

Visp sammen egg, vann, salt og pepper – og hell i en varm stekepanne. Så snart egget begynner å «feste» seg litt, skrur jeg ned til lav varme og strør over tørket oregano og legger på osteskivene. I dette tilfelle fordeler jeg noen skjeer med pesto over……

……før jeg bretter omeletten sammen – tar den av varmen….

…..finner frem noen tomater – og nyter 🙂

Var ikke det enkelt? Det tar ca 10 minutter (knapt) fra jeg setter i gang til jeg kan begynne å spise 😉

Så var det ostesmørbrød med pesto!

Det er ikke stort vanskeligere det 😉 Sett ovnen på 200 grader.

Finn frem det du trenger, men det jeg har brukt, er:

Ostesmørbrød med pesto og skinke

 • Brødskive
 • Skinke
 • 1-2 ts pesto
 • Ost
 • Oregano eller Provance

Smør brødskiven med pesto

Legg på skinke og ost – og gi den et dryss med grønt krydder

Inn i ovnen i ca 10 minutter – og voila! Lunsj 🙂

Sammen med en god kopp te – mmmmm……

Tips!

 • Det er egentlig ikke mye du ikke kan bruke til ostesmørbrød eller omelett. Jeg liker omeletten slik den er, men det er jo også kjempegodt å ha i kjøttrester, skinkerester, bacon. Har du noe ferdig grønnsaksrester er det supert å putte i omeletten.
 • Har du litt kjøttsaus fra en pastarett, kan den veldig fint gjøre nytte for seg i et ostesmørbrød.
 • Trenger du en litt (ekstra) kjapp middag en dag? Da kan du gjøre ostesmørbrødet litt mer lukrativt. Bruk da gjerne litt cheddarost. Man får kjøpt slike ferdig pakker som egentlig er til burgere på Meny vet jeg. De passer utmerket til ostesmørbrød. De er praktiske om du ikke bruker cheddar så ofte. Skjær to litt tynne brødskiver. Fyll ostesmørbrødet med det du måtte like best. Legg de på hverandre, og stek i pannen på begge sider i litt smør. Server en salat ved siden av. Kjempegodt.
 • Har du noen allergier, bruker du selvfølgelig brød du kan spise. Og vi andre kan veldig gjerne bruke grovbrød 😉
 • Og apropos grovbrød; her finner du oppskrift på et veldig godt enkelt grovbrød.
 • Har du brød som begynner å bli litt….ja, uinteressant 😉 Da er ostesmørbrød tingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *