Det er fiskedag igjen hos hos. Og i dag serverer jeg ørret med fløtesaus og tagliatelle. Det er ikke så veldig ofte vi har akkurat denne varianten – det er jo en ganske kraftig rett 😉 Men om du skal ha gjester for eksempel – er den helt suveren å servere 🙂
Ørretside – eller bakk?
Det er ikke så viktig hvilken form ørreten kommer i. Det kan være fersk ørret, ørret pakket i bakk, eller hva du måtte få tak i. Men, det passer best med ørretfilèt eller side. Det er naturligvis opp til deg! Det går selvsagt å bruke kjøttet fra ørretkoteletten også. Men siden vi har en del valgmuligheter i butikkene i dag, kan vi jo like gjerne bruke det som passer best 😉 Er du ikke enig
Ørret med masse gode smaker
Denne fløtesausen er ikke bare en fløtesaus! Den er tilsatt både grønnsaker og masse gode smakstilsettinger. Så skal vi ikke bare sjekke da?
Oppskriften er til 2 personer, men det er bare å doble – eller halvere, alt etter hva som passer for deg 🙂
Ørret med fløtesaus og tagliatelle
- 400 gr ørretfilèt
- 1/2 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 1/2 søtpaprika
- 1 vårløk
- 1/4 brokkoli med stilk
- 2,5 dl fløte
- 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
- 2 ss soyasaus
- 1 ts fishsauce (fiskesaus)
- 1 ss Mangochutney
- 1 ts Sambal oelek
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- Tagliatelle
Vi starter med å dele og hakke opp grønnsakene. Hvitløk og løk finhakkes
Gulrot i staver, de kan godt være litt grove
Paprika i strimler, vårløk i biter, brokkolistilk i skiver og resten av brokkoli i pyttesmå buketter
Finn frem alle de andre ingrediensene, så har du det klart.
Sett ovnen på 200 grader
Legg fisken i en ildfast form med litt olje, og krydre med salt, pepper og hvitløkspulver. La den stå på benken for romtemperatur mens du order det andre.
Fres hvitløk og løk mykt i en panne med høye kanter eller en gryte.
Når løken er myk, kan vi tilsette Sambal oelek, mangochutney og bland
La hvitvinen få delta, slik at du får kokt vekk alkoholen – det tar noen få minutter
La fløten få delta, for nå skal den smaksettes 🙂 Så dermed har vi i soyasaus og fishsauce og koker opp. Tilsett gulrøttene, de trenger lengst tid
La det småkoke 2-3 minutter, før du har i resten av grønnsakene
Smak til med salt og pepper, og la alt surre på svak varme mens du koker pasta.
Og da! Da er det mat 🙂
Vel bekomme!
Tips!
- Fishsaus lukter dessverre ganske så vondt når du har den i maten – MEN ikke fortvil! Lukten forsvinner og du får en nydelig smak på retten din, jeg lover 🙂
- Fishsauce finnes i de aller fleste matvarebutikker, som Rema1000, Kiwi, Meny. Den jeg har nå er fra Santa Maria
- Mangochutney gir en utrolig god sødme, og du får den i de aller fleste matvarebutikkene. Både Rema1000, Kiwi og Meny. De finnes naturligvis også i alle innvandrerbutikker dersom du er heldig å ha tilgang til det.
- Har du ikke en hvitvinskvett, eller ikke har lyst til å bruke det, kan det fint sløyfes og erstattes av eplemost som ikke er for søt, evt litt grønnsaksbuljong.
- Her kan du lese om og sjekke ut andre fiskeoppskrifter – så har du litt å velge mellom 😉