Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger

Marinert ørret, ris med spinat og hjemmelaget Teriyakisaus

Om du, som jeg, er glad i Asiatiske smaker, er denne retten noe for deg; Marinert ørret , ris med spinat og hjemmelaget Teriyakisaus! Det høres kanskje litt komplisert ut, men ikke la deg lure av den fjonge overskriften 😉 Det er enklere enn du tror. Og når du først lager denne Teriyakisausen, har du en stund. For den kan brukes både som marinade og som dressing, så det er ikke bortkastet å lage en litt stor porsjon.

Servert sammen med avokado, vårløk og ristet sesamfrø….ja, da blir det faktisk en helt fantastisk god smaksopplevelse 🙂

Oppskriften gir ca 4 dl ferdig saus/marinade og den holder seg godt i kjøleskapet.

Retten har kanskje noe litt «vårlig» over seg, men er allikevel like god nå! Dessuten, hvem ønsker vel ikke våren velkommen 😉

Denne oppskriften er til 2 pers og da trenger du:

  • 400 gr ørret, gjerne en slik i bakk
  • 4 ss ferdig marinade
  • 100 gr frisk spinat
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 rød chili uten frø
  • 2 stk avokado, små
  • 2 stk vårløk
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss ristet sesamfrø
  • Ris til 2 personer

Sett ovnen på 200 grader

Så starter vi med å lage Teriyakisausen, for den skal også fungere som marinade, og da trenger du:

Teriyakisaus

  • 5 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk sitrongress
  • 4 ss Worchestershiresaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl vann
  • 2 ts maizenna

Finhakk hvitløken, del sitrongresset i 2 og gi det et slag med flatsiden på kniven slik at den «åpner» seg

Bland alle ingrediensene i en kjele, og kok opp under omrøring

La det småkoke i 10-15 minutter. Plukk ut sitrongress, og sil av sausen.

Hell på glass med lokk og sett til avkjøling.

Finn frem ørreten og ha over 4 ss med Teriyaki-marinade og la den stå og kose seg…..

…..mens du går løs på risen og ingrediensene den skal serveres med. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili

Sett på risen og beregn at fisken skal inn i ovnen når det er ca 7-8 minutter igjen av koketiden. Fres sjalottløk, hvitløk og chili i en stekepanne med olje til det blir mykt….

…..og tilsett spinaten. Bland godt…..

…….la den falle sammen, smak til med litt salt og pepper – sett til side til risen er ferdig kokt.

Bland inn i den ferdigkokte risen

Del opp avokado og vårløk….

…. og server marinert ørret , ris med spinat og hjemmelaget Teriyakisaus… og et lite dryss med ristet sesamfrø!

Vel bekomme 🙂

Tips!

  • Hvis du ikke har sitrongress, kan du bruke ca 2 cm revet frisk ingefær i Teriyakisausen
  • Sitrongress får du kjøpt i innvandrer butikker, men også i matvarebutikker med litt godt utvalg, blant annet Coop Men jeg har også sett det både på Meny, Kiwi og i noen Rema1000 butikker.
  • Synes du det blir litt stor porsjon med Teriyakisaus/marinade, kan du fint halvere den.
  • Jeg har også andre oppskrifter på fisk, så om du ønsker noe annet, kan du sjekke ut det her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.