Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Kylling med stekte grønnsaker og ris

Jul- og nyttårs feiring er over, og vi kan igjen hilse hverdagen velkommen 🙂 For mitt vedkommende, blir det med denne deilige og enkle kyllingretten; kylling med stekte grønnsaker og ris! Ikke bare smaker det godt, men du får en god mulighet til å bruke opp grønnsaksrester som du måtte ha igjen i kjøleskapet….. og det er jo noe vi liker 😉

Det fine med å steke grønnsaker, er at du fint kan bruke grønnsaker som er litt slappe og som du kanskje egentlig tenkte å kaste. Men neida, det trenger vi ikke – vi steker dem og de blir som nye! Og det finnes ikke mange regler for hva du kan bruke – ta det du liker (det er antakelig det du også har).

Om du har lyst på en liten rettesnor når det kommer til denne retten, kylling med stekte grønnsaker og ris, kan du jo ta en titt på hva jeg har brukt, og heller trekke fra det du evt ikke er så glad i, og legge til egne valg.

Kylling med stekte grønnsaker og ris

Til min variasjon, som passer til 2 pers trenger du:

  • 250-300 gr kyllingkjøtt
  • 1/2 rødløk
  • 1 liten rød chili
  • 1/4 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 1 gulrot
  • 1/4 brokkoli
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Ris til 2 pers
  • 1 neve pinjekjerner
  • Soyasaus

Først deler vi opp alle grønnsakene

Jeg sorterer dem etter steketid. Del så kyllingkjøttet i terninger. Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver, stek bitene og legg til side

Sett over risen, så steker vi grønnsakene. Jeg starter med gulrot og brokkolistilker et par minutter først. Så tilsetter jeg resten utenom brokkoli bukettene. Krydre med litt salt og pepper.

Fres et par minutter til, og tilsett kyllingen og brokkolibukettene

Vend det sammen og server sammen med ris, soyasaus og et dryss med ristede pinjekjerner! Lettvint, ikke sant 😉 Sunt og godt, og en god start på det nye, ubrukte året 2020 🙂

Tips!

  • Her kan du bruke det du har eller liker av kyllingkjøtt. Jeg bruker (som kjent) veldig ofte lårfilet av kylling, fordi jeg synes den smaker mer, tåler mer varme uten å bli tørr. Noen synes det er for mye fett og ting på den, men husk at fettet smelter bort og gir bare smak.
  • Det er alltid lurt å starte med å steke kyllingen slik at den får hvilt litt, og deretter de grønnsakene som trenger lengst steketid.
  • Her kan du ganske ukritisk bruke det som finnes i kjøleskapet. Er det litt slapt eller har fått flekker, skjær bort flekkene og du kan bruke det.
  • Du kan også servere denne kyllingretten med annen form for ris; som bulgur, byggryn, blomkålris, fullkornsris osv. Du kan også bruke pasta eller nudler.
  • Har du lyst til å sjekke andre kyllingretter, kan du gjøre det her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.