Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Sauser/dressinger Tilbehør

Biffsalat med chèvre og godt brød

Har du biffrester? Det kan bli en kjempegod og mettende salat 🙂

Det hender vi bevilger oss en skikkelig god biff, enten av indrefilèt eller entrecote. Det hender også at vi kjøper en hel filet dersom vi inviterer på middag. Og da er det ikke alltid vi bruker opp alt kjøttet – og da vettu, da kan restene bli en smakfull og mettende biffsalat.

Som så ofte i mine oppskrifter; vi tar det vi har!

Normalt tar jeg det jeg har så langt det går. Og noen ganger mangler jeg, for meg, vesentlige ingredienser….som i dette tilfelle. Denne gangen var nemlig ikke salat planlagt….det var faktisk meningen det skulle bli en gryterett av biffrestene. Men, så falt altså valget på denne salaten isteden 🙂 Da måtte jeg gå til innkjøp av noen ingredienser, og nedenfor ser du hva jeg har brukt i min.

Det har også hendt at jeg bare har fått så inderlig lyst på biffsalat at jeg har kjøpt et biffstykke…..kun for å lage den 😉 Så det er ikke absolutt nødvendig å ha rester for å nyte en god biffsalat altså!

Og det er jo enkelt å lage den både sunn og god, så bruk fantasien og de grønnsakene du liker aller best.

Biffsalat med chèvre og godt brød

 • ca 300 gr biffkjøtt
 • 1 stk hjertesalat
 • 10 cherrytomater
 • 1/2 rødløk
 • 1 avocado
 • 10 aspargestopper
 • 50 gr chèvre eller annen ost
 • 1 neve ristet pinjekjerner

Jeg ser det har sneket seg en hvitløk inn i ingrediens bildet, men den var til hvitløksdressingen 🙂

Som du ser av bildet, har jeg også tatt frem en Saint Agur blåmuggost. Det er fordi jeg foretrekker den. Så bytt gjerne til en blåmuggost om du også foretrekker det 😉

Men jeg anbefaler å prøve med litt chèvre altså!

Skal vi gå i gang? Ok!

Kok asparges i 2-3 minutter i saltet vann. Ha så over i iskaldt vann for å stoppe kokingen og bevare fargen. Skyll og tørk salat og tomat. Del opp salat i biter, og tomater i båter. Avokado i båter med sitron over for å bevare fargen.

Har du ferdigstekt biffkjøtt, deler du i passende biter. Her har jeg en entrecote, og måtte renskjære den en del. Skal du steke først, lar du kjøttet hvile i ca 10 minutter før du skjærer det opp.

Chèvre varmes i folie på 150 gr ca 10 minutter. (Min ble liggende litt lenge….og smeltet nesten helt 🙂 ) Det er sånn som skjer!

Grønnsaker, kjøtt og ost i skjønn forening – bokstavelig talt 🙂

Legg salat og grønnsaker lagvis på tallerken eller fat – og fordel kjøttet utover. Enten du bruker chèvre eller blåmuggost, avslutter du med den.

Gi tallerkenen et dryss med ristede pinjekjerner, finn frem godt brød, hvitløksdressing og servèr 🙂

Vel bekomme!

Tips!

 • Om du allerede har hele asparges i kjøleskapet, bruker du naturligvis hele aspargesen. Del dem i biter og kok på samme måte som nevnt i innlegget.
 • Ønsker du andre grønnsaker, bruker du selvfølgelig det. Kanskje agurk, mango….hva enn du foretrekker eller har.
 • Dersom du ønsker å bake ditt eget brød som tilbehør, kan du sjekke ut litt forskjellige oppskrifter her.
 • Har du lyst til å servere biffsalaten sammen med godt brød og hvitløksdressing eller hvitløksmajones, finner du oppskrifter her
 • Du kan bytte ut chèvre med blåmuggost, Brie eller annen ost du måtte like.
 • Om du allerede har brød eller loff hjemme, kan du raskt lage et godt hvitløksbrød: skjær så mange skiver du ønsker, skrell et par fedd hvitløk. Du kan enten gi feddet et slag med flatsiden på en kniv og «smøre» hvitløk utover brødskivene, og steke i smør. Eller du kan smelte smør i pannen og ha i finhakket hvitløk, og steke skivene i dette, Pass på å ikke ha for sterk varme så ikke hvitløken brenner seg.

2 Comment

 1. Denne så spennende ut. Testes ut til helga 😊 Det hadde vært fint om du oppgav hvor mange porsjoner retten er beregnet til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *