Visste du at det ikke er vanskelig å lage hjemmelagede Asiatiske vårruller? For det er det nemlig ikke 🙂
Du trenger riktignok litt forskjellige ingredienser. Men dersom du først har lyst til å prøve asiatiske vårruller – er du antakelig ganske glad i asiatiske smaker. Og da er ikke de innkjøpene du eventuelt må foreta nå, bortkastet 😉
Asiatiske vårruller med ris, sweet chilisaus og soyasaus
Ja du, det er akkurat det vi skal servere i dag! Hva sier du? Skal vi sette i gang? Og da kan det være lurt å ta en titt på ingredienslisten, for det er en del ting du bør ha for å lage denne retten. Men samtidig er det også en god del slakk, slik at du godt kan velge for eksempel grønnsaker du er glad i.
Noe av det aller viktigste er lompene/platene. Vi må jo ha noe å pakke alle godsakene inn i 😉
Det er lomper/plater av filodeig, og jeg pleier å kjøpe disse i en innvandrerbutikk i nærheten av der jeg bor. Men de finnes også på Meny. De er, så vidt jeg vet, bare i frossendisken. Så jeg lar pakken ligge litt ute, før jeg veeeeldig forsiktig tar ut 12 stk lomper/plater, og fryser ned resten. Det går helt fint!
Normalt går det 2-4 stk vårruller pr pers. Men jeg pleier å lage en porsjon som er større enn vi trenger. Da kan du fryse ned det du ikke trenger nå. Og da fryser du vårrullene ustekt. Så kan du ta de ut av fryser’n, tine litt og steke på stekebrett.
De holder seg imidlertid også godt i kjøleskapet når de er stekt. I allefall en ukes tid. Da varmer jeg dem kjapt på ca 225 grader i 10 min.
Jaha, da går vi videre på ingredienslisten vår!
Asiatiske vårruller – 12 stk
- 400 gr kyllingkjøttdeig
- Salt
- Pepper
- 1/2 kinakål (ca 200 gr)
- 1/2 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 ss finhakket frisk ingefær
- 1 gulrot (eller 2 små)
- 1 vårløk
- 1/2 potte koriander
- 4 ss søt chilisaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ss fishsauce
- 12 ark/blader filodeig
- Litt vann til liming
- Litt olje til pensling
Serveres med:
- Ris
- Sweet chilisauce
- Soyasaus
- Koriander
Det var ikke sååå avskrekkende 😉
Ok, da setter vi i gang – og vi starter, som så ofte, med å hakke og dele grønnsaker. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær
Vårløken finsnittes, gulrot rives…….
……og kinakål snittes
Varm nøytral olje i en panne med høye kanter, eller en gryte. Stek kyllingkjøttdeigen med salt og pepper.
Når kjøttdeigen så vidt begynner å få litt farge, tilsetter du løk, hvitløk, chili og ingefær.
Fres til løkblandingen har blitt myk – og la gulrot få delta. Nå skal gulrøttene bare såvidt vendes inn, før…..
…….kinakål også får være med. Vend det inn, og …….
……..ha i vårløk og bland godt.
Nå skal vi tilsette kryddersausene; sweet chilisauce, soyasaus og fishsauce…..
……bland godt, og la det få et lite oppkok.
Ta pannen av platen,og tilsett hakket koriander.
Nå kan du sette ovnen på 225 grader.
Og om du vil servere med ris til, kan du sette over den nå.
Lirk av et flak filodeig og legg det med spissen mot deg og legg på ca 2 spiseskjeer kjøttdeigfyll
Brett innover, fra deg og……
……. pakk sammen fra sidene….
Pensle på litt vann på den øverste spissen…..
….og rull sammen. Legg på stekebrett, pensle med litt olje…..
…… og inn i ovnen i 10-15 minutter. Du kan gjerne skru ovnen på varmluft for litt ekstra sprøhet.
Disse fikk ikke nok farge, men glemte stekebrett-bilder etterpå 🙂
Da er risen ferdig, og vi er klare til servering – er vi ikke? Og enten du serverer med ris eller ikke – ønsker jeg deg et smakelig måltid 🙂
Tips!
- Være obs på at det også finnes vårrull plater som brukes til «ferske» vårruller. Og de er gjennomsiktige og trenger ikke etterbehandles. Det er risplater, og de kan du se her. Men vi skal altså steke vårrullene!
- Fishsauce eller fiskesaus får du kjøpt i aller fleste matvarebutikker. Jeg har kjøpt hos Rema1000, Kiwi, Meny….
- Du kan helt fint både halvere og doble denne oppskriften. Det er 30 stk lomper/plater i pakken, så du har litt å gå på 😉
- Du kan bruke hva du vil eller har av grønnsaker. For eksempel grønnkål, stangselleri, sopp – det du måtte ha eller ønske. Og du kan naturligvis også droppe noen av smakene om det er en eller flere du ikke er overbegeistret for.
- Bruk persille om du ikke er så glad i koriander
- Har du lyst til å lese om alternative asiatiske retter? Du finner det her og her 🙂