Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Tilbehør

Syltet rødløk

Syltet rødløk er noe jeg stort sett lager til jul. Men når jeg kommer på det, hender det at jeg lager det på andre tider av året. Som for eksempel om sommeren, hvor det ofte blir grillet pølser og sånt. Det er nemlig veldig godt tilbehør også til pølser…..bare så du vet det 😉

Men, nå til denne søte juletid. På 1. juledag, har vi en stor familie- og vennelunsj. Det er nok en ganske tradisjonell feiring, med rester etter julaften, men også «nye» retter 😉 Som laks og eggerøre, sild, sylte, skinker…og juleleverpostei med syltet rødløk. Det er kjempegodt!

Så da er det ingen vei utenom; det må lages syltet rødløk. Og det er heldigvis ganske så enkelt 🙂 Se bare her!

Syltet rødløk

  • 2 rødløk
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddik
  • 10 hele pepperkorn
  • 2 stk glasskrukker à 1/2 liter

Del opp rødløken i tynne skiver og fordel i de to glassene. Strø over 5 pepperkorn i hvert glass

Kok opp vann, sukker, eddik i en kjele og avkjøl litt – og fordel over i glasskrukkene.

Dett var dett!

Men så gjorde jeg en vri å år – som, jeg selv synes, var veldig vellykket 😉 Jeg kokte laken i 2 omganger (1 dl av hver ingrediens) Den ene, fulgte jeg denne oppskriften, men i den andre, brukte jeg 0,5 dl vanlig eddik, og 0,5 dl bringebæreddik. Det ble godt det 🙂 Den fikk en, tja, liksom «julete» smak over seg. Så om du er litt eventyrlysten, bør du prøve den varianten!

Tips!

  • Du kan bruke både eplecidereddik, eddik 7%, rødvinseddik – eller gjøre som meg, bytte ut noe med bringebæreddik
  • Det smaker også veldig godt om du har noen skiver frisk ingefær i laken når du koker den
  • Lag gjerne opp noen krukker når du først holder på – den holder seg godt i kjøleskapet.
  • Gi bort som gave. Jeg har kjøpt mine glasskrukker på Clas Ohlson og de koster ikke veldig mye. Så det kan fort bli en hyggelig gave 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *