Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Risretter Sjømat

Stekt ris med reker

Vi har vel alle opplevd å sitte igjen med for mye ris? Kanskje vi kaster det også… men det er det ingen grunn til lenger 🙂 For du kan bruke den kokte risen til en nytt måltid – stekt ris med reker! Og ikke bare får du brukt opp risen, men du får mest sannsynlig ryddet litt i grønnsaksskuffen også.

Det du imidlertid skal være oppmerksom på, er at du bør avkjøle risen så raskt som mulig, og deretter oppbevare den kaldt. Ferdigkokt ris tåler ikke så godt å stå i romtemperatur uten å bli dårlig. Så husk på det! Men, om du avkjøler raskt og får den inn i kjøla – er det ingen fare. Jeg har gjort det mange ganger.

Stekt ris med reker er en typisk restemiddag. Det betyr naturligvis at du bruker de grønnsakene du har og liker, og hva slags type reker du foretrekker. Her har jeg brukt frosne reker, som jeg har skrelt selv. Men du får jo ferdig håndpillede reker og scampi som også kan brukes.

Det er forresten èn ting til du skal være oppmerksom på når du skal steke kokt ris. Den skal være kald når den går i pannen. Den blir bare klumpete om den blir romtemperert.

Skal vi skride til verks? Det er litt tilfeldig hva jeg har i denne retten, bortsett fra rekene som jeg kjøpte til dette, tok jeg det jeg hadde.

Det som ble brukt i dag til 2 pers er:

Stekt ris med reker

  • 1 porsjons pose ferdigkokt ris
  • 1/2 rød paprika
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull grønne erter
  • 250 gr ferdig renset reker
  • 2 egg
  • 1 ss oystersaus (østers saus)

Jeg starter med å dele opp alle ingrediensene og vispe sammen eggene

Varm en panne med høye kanter, og begynn å steke risen. Etter et par minutter tilsetter du gulrot som tar lengst tid…..

……og gir det et par minutter, før du tilsetter paprika og vispet egg

Bland godt, og la de andre ingrediensen få delta. Smak til med oystersaus, salt og pepper.

Enkelt og greit 🙂 Lettvint, sunt og godt!

Tips!

  • Oystersaus (østersaus) får du kjøpt i de fleste matbutikker og jeg bruker ofte den fra Santa Maria som du blant annet får kjøpt hos Rema 1000.
  • Husk at når alle grønnsaker og krydder har kommet i pannen, skal rekene bare såvidt blandes inn. Pannen må ikke bli stående lenge på platen, da blir det bare trått. Server straks!
  • Er du ikke glad i reker, eller du har fisk i kjøleskapet, kan du gjøre akkurat det samme, men steke fisken for seg og servere ved siden av.
  • Her er flere tips på stekt ris
  • Her kan du lese mer om laks- og mangosalat med ris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *