Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Tilbehør

Stekt laks med mangosalat

På mange måter er dette en rett jeg forbinder med sommeren. Men samtidig byr jo julen og juletiden på mye tung mat, så da kan det være godt med et litt lettere alternativ i ny og ne 🙂 Så stekt laks med mangosalat er ikke bare til sommerbruk! Og om du i tillegg fikk med deg innlegget om laksesashimi her om dagen, kan det jo hende du har litt laks til overs 🙂 Det var det jeg hadde, så dermed blir dette en slags restemiddag 🙂 Og det er enkelt å fylle på med salat og ris om det skulle være bittelitt lite fisk 😉 Og ikke bare det! Du kan også bruke både de ristede sesamfrøene og ponzusausen fra laksesashimi’en 🙂 Under Tips! finner du lenke til oppskriften.

Til 2 personer trenger du

Mangosalat

  • 1 mango
  • 1/2 avokado
  • 1/2 rødløk
  • 1/4 – 1/2 rød chili
  • Cherrytomater
  • Koriander
  • Lime eller sitronsaft til avokadoen

Del opp mangoen i terninger,

Det samme med avokado. Skvis over saft av lime eller sitron slik at den ikke blir brun.

Finhakk løk og chili, del opp tomater i passende biter og bland alt i en bolle.

Et lite dryss salt, pepper, ristet sesamfrø og koriander rett før servering.

Gjør klar ris og la fisken steke i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter.

Så om du har risen ferdig, er det klart for servering; stekt laks med mangosalat!

Kos deg 🙂

Tips!

  • Om du ikke fikk med deg innlegget om laksesashimi med ponzusasus, finner du oppskrift på sausen her.
  • Det smaker også veldig godt med kylling til denne salaten.
  • Er du ikke glad i koriander, bruk gjerne frisk persille i stede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.