Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Tilbehør

Stekt kylling med potetmos og salat

Dette er en superenkel og kjapp middag, noe som passer godt nå i julestria. Det blir rett og slett et kort innlegg, fordi det er ikke så mye å si om denne retten 😉 Så er du i en travel periode, noe jeg tenker de fleste er nå, så er denne god å ty til; stekt kylling med potetmos og salat.

Jeg laget denne en dag jeg skulle spise alene, fordi min samboer ikke er så veeeeldig glad i potetmos….eller noen mos i det hele tatt når jeg tenker meg om (bortsett fra kålrotstappe) Så når jeg skal spise alene, pleier jeg å passe på å lage noe han ikke er så glad i. Og denne gangen ble det altså stekt kylling med potetmos og grønn salat. Jeg hadde igjen en del salat fra tidligere – og da gjør jeg som jeg ofte gjør – prøver å bruke opp. Da ble det opptil flere fluer i en smekk 😉

Til denne retten, som jeg laget kun til meg selv, brukte jeg:

 • Lårfilèt av kylling
 • 1 stk sjampinjong (kan sløyfes, men hadde igjen èn…)
 • Poteter
 • Smør
 • Melk
 • Hvitløk
 • Salt
 • Pepper
 • Crispy salat
 • Agurk
 • Vårløk
 • Ristet pinjekjerner

Oppskrift på denne hvitløks potetmosen, finner du her Dette er en oppskrift til 4 pers, men du kan enkelt halvere den. Eller som jeg – lage til kun èn person.

 • 4 stk poteter
 • 1 ss smør
 • 1,5 dl melk
 • 1 fedd hvitløk
 • Salt
 • Pepper
Vi starter med å sette ovnen på 175 grader.

Så deler vi potetene i terninger og koker møre i usaltet vann. Det er viktig å vente med saltet til de er ferdig most – eller får du en veldig seig potetmos, og det vil du ikke 😉

Mens potetene koker, steker du kyllingen i pannen, i litt olje og smør. Krydre kyllingen med salt, pepper og litt hvitløkspulver. Legg kyllingen over i en ildfast form, og sett i stekeovnen mens du gjør ferdig potetmosen.

Det gjør du ved å varme opp melken, ha i smør og presset hvitløk. Så moser du potetene og tilsetter melkeblandingen. Smak til med salt og pepper.

Er salaten din ferdig? Da serverer vi like så godt!

Jeg bråstekte den ene sjampingjongen jeg hadde, så fikk jeg brukt den også 😉

Da ønsker jeg deg et smaktfullt og enkelt måltid; stekt kylling med potetmos og salat 🙂

Tips!

 • Når du kjøper crispy salat, tar du av stilken, og skyller i kaldt vann. Putt den deretter i en plastpose og inn i kjøleskapet. Da holder den seg krispy lenge. Jeg pleier å gjøre det med agurk og vårløk også. Og da er det jo klart til bruk….når som helst 😉
 • Jeg pleier å kjøpe en del pinjekjerner når jeg først handler. Så rister jeg dem i tørr panne og putter på glass med tett lokk. Da har jeg det også ved behov.
 • Du har kanskje lagt merke til at jeg er veldig glad i lårfilèten av kylling, og det har en forklaring. Den tåler mye bedre varme og holder seg allikevel saftig. Så anbefaler den på det varmeste. Som regel kjøper jeg Hubbard lårfilèt som finnes på Rema1000, og den funker utmerket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *