Jeg delte et innlegg om hjemmelaget pizza med kjøttdeig her om dagen. Da insinuerte jeg at den halvparten med ubrukt kjøttdeig og løk skulle brukes til noe 🙂 Og det ble pastaform – restemiddag altså 😉 Og er det noe jeg virkelig er glad i, er det restemiddag. For det første er halve jobben allerede gjort, OG du får brukt opp matvarer som finnes i kjøleskapet/skapet. Blir nesten ikke bedre for meg 😉
I denne formen fikk jeg brukt opp ferdig stekt kjøttdeig med løk og hvitløk, ostesaus (fra en tidligere lasagne) og rester av revet ost. I tillegg hadde jeg bittelitt ukokte pastaskruer og makaroni, som i seg selv ikke var nok til noe. Så da kom de til nytte allikevel. Jeg hadde til og med en busk med basilikum som virkelig sang på siste verset. De få bladene som fortsatt kunne brukes, fikk bli med her. Dække gæærn’t det 😉
Det jeg spanderte på utover dette var litt hvitløk, sjalottløk, stangselleri, tomatpurè, litt sukker, oregano, salt, pepper og en tomatboks.
Så ingredienslisten til denne formen ser da slik ut:
Pastaform – restemiddag
- Ca 200 gr rester av ferdigstekt kjøttdeig med løk og hvitløk
- 1 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stilk stangselleri
- 1 dl ferdig ostesaus
- 4 dl kokt pasta
- 100 gr revet os
- 1 neve basilikumblader
- 1 ts sukker
- 1 ss oregano
- 1 ss tomatpurè
- 1 boks tomat
- Salt
- Pepper
Du har naturligvis sikkert ikke akkurat disse ferdig ingrediensene, men du får, forhåpentligvis, en idè om at du kan bruke det du har til overs 😉 Så ikke kast noe selv om du ikke akkurat i øyeblikket ser hvordan du kan bruke det. Spar det iallefall noen dager….kanskje det dukker opp en idè 😉
Sett stekeovnen på 200 grader
Men altså, så starter jeg med å finhakke løk, hvitløk og stangselleri. Fres dette mykt, og tilsett tomatpurè, sukker og oregano.
Ha over tomatene og smak til med salt og pepper.
La småputre mens du koker pasta etter anvisning på pakken. Når den er mør, heller du av vannet og skyller i kaldt vann, la renne av. Nå kan vi finne frem en ildfast form og starte med et kjøttsaus lag i bunnen, og så et pastalag
Har du ostesaus, legger du på et lag nå…..
…… og fortsetter med nok et lag av kjøttsaus
Strø over hakket basilikum og ost……
…… og inn i ovnen i ca 15 minutter……
…… og du har klar pastaform – restemiddag 😉
Tips!
- Poenget med dette innlegget, er å vise hvor enkelt det kan være å lage en ny rett av noe du allerede har.
- Har du for eksempel ikke ostesaus, kan du fint lage en tilsvarende rett uten. Da bruker du litt mer tomat
- Har du ferdigkokt pasta etter forrige pastamiddag – bruk den!
- Fikk du ikke med deg innlegget om hjemmelaget pizza med kjøttdeig, finner du oppskriften her. Og om du lager den, kan det jo hende du også har ingredienser til en tilsvarende pastaform