Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Lammekjøtt Tilbehør

Lammeskank med kålrotstappe

Neida, er ikke helt ferdig med lam enda….ikke Pommes Anna potetene heller 😉 Lammeskank med kålrotstappe og pommes Anna….eller Anna poteter som det også kalles, er super høst og vintermat! Men det var ikke så lett å få tak i lammeskank – så det ble ferdig langtidsstekt i stedet. Vel, jeg måtte jo varme den selv da…. og lage tilbehør 😉

Så dette innlegget handler om hvordan lage kjempegod middag….med kun bittelitt innsats 😉 Det ække så gæli det heller en gang i blant! Det ble iallefall sånn denne gangen. Men det skal sies, de smakte kjempegodt, så vel verd å prøve.

En sånn pakke inneholder to stk lammeskanker så oppskriften er til 2 personer.

Lammeskankene trengte som sagt bare litt varme, 180 grader sammen med kraften i posen, ca 40 minutter.

Men kålrabistappen måtte jeg ordne helt selv.

Kålrotstappe

  • 600 gr kålrot
  • 1 ss smør
  • 1/2 dl fløte
  • 1/2 ts revet muskat
  • Salt
  • Pepper

Del kålroten i terninger og kok møre. Hell av vannet og mos. Ha i smør, muskat, fløte og smak til med salt og pepper

Det smaker godt både med kokte og stekte poteter, og denne gangen ble Pommes Anne som jeg har delt tidligere.

Om du også ønsker disse potetene, finner du oppskrift på Pommes Anna her Disse hadde jeg ferdig fra en annen middag, så det var bare å varme opp 🙂

Da er det klart til servering; lammeskank med kålrotstappe og Pommes Anna 🙂

Tips!

  • Det er også vanlig å tilsette en potet eller to og evt en gulrot i kålrotstappen. Da deler du den opp som du gjør med kålroten og koker alt sammen.
  • Ønsker du en saus, kan du spe kraften fra lammet med litt maizennamel og vann. Smak til om den da trenger mer smak, som oregano, timian, salt, pepper.
  • Jeg kjøpte denne lammeskanken hos Rema1000, og jeg tror den fortsatt er mulig å få tak i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.