Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger

Laksesashimi med ponzusaus og sesamfrø

Denne lakseretten er helt super som forrett, eller som hovedrett, eller som…..du skjønner 😉 Laksesashimi med ponzusaus og sesamfrø kan spises til alle mulige måltider, når som helst på døgnet! Ikke bare er laks kjempegodt, men sammen med avokado, ristet sesamfrø og ponzusaus smaker det faktisk helt himmelsk. Du bare ta mitt ord for det! (Det er dog en fordel at du liker fisk da…. 😉 )

Har du hørt om ponzusaus før?

Dersom du ikke vet hva ponzusaus er, kan jeg fortelle deg at det er en soyasaus med nogo attot. Den er altså laget på soyasaus, men tilsatt noen flere ingredienser som høyner smaken betraktelig 🙂

Når jeg skal lage denne retten, velger jeg alltid Salma. Det er rett og slett fordi jeg da vet hva jeg får. Har iallefall ikke blitt skuffet ennå .

Jeg pleier å begynne med ponzusausen, slik at den kan stå å godgjøre seg.

Ponzusaus

  • 1/2 dl soyasaus
  • 1/2 dl saft av lime, ca 1 stk lime
  • 1 ss riseddik
  • 3 ts sukker
  • 1 ts sesamolje

Bland alt i en skål, og sett til side.

Finn frem alt du skal bruke.

Jeg skulle servere 2 personer til forrett, og brukte da

Laksesashimi

  • 1/2 Salmalaks
  • 1/2 avokado
  • 1/4 rød chili
  • 1 vårløk
  • Ristet sesamfrø
  • Ponzusaus
  • Koriander

Vi starter med å riste sesamfrø om du ikke har noe ferdig. Varm en tørr panne og ha i sesamfrø. Jeg lager gjerne en litt stor porsjon, så har jeg til senere.

Pass på hele tiden slik at det ikke brenner seg. Men, det skal bli gyllent og fint.

Når sesamfrøene er klare, kan du ha de over på et tørkepapir. De avgir litt olje, så da kan de få tørke opp her mens vi order resten.

Da er det klart for de andre ingrediensene. Vi skjærer først opp laksen i tynne skiver.

Så legger vi de utover et fat eller en tallerken sammen med avokado

Strø over snittet vårløk, chili, og ristet sesamfrø. Ha over ponzusaus med koriander til slutt.

Det er bare å gleder seg 😉

Tips!

  • Dersom du skulle finne på å like ponzusaus, kan du med fordel lage dobbel porsjon. Den holder seg fint i kjøleskap og kan godt brukes der du normalt bruker soyasaus.
  • Ønsker du denne retten til middag, dobler du fisk og grønnsaker.
  • Er du ikke glad i koriander, kan du velge frisk persille i steden.
  • Første gang jeg laget denne, fikk jeg idè fra den flotte matbloggeren matpaabordet.no Har funnet mye godt der opp gjennom årene 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.