Du har nok lagt merke til at jeg bruker mye kylling! Og det stemmer – det blir ofte det når jeg ikke helt hva jeg skal ha 😉 Og i dag ble det kyllingform med spinat og pesto. Det er en veldig enkel rett, og går raskt å lage – og det liker vi vel? I tillegg smaker den godt, og det gjør jo ikke noe heller 🙂
Kylling er liksom så enkelt å tilberede. Lett å finne tilbehør – du kan jo bruke det du har i kjøleskapet, og det gjør det så anvendelig som råvare. Jeg vet, det finnes flere råvarer som er enkle å smaksette, fisk for eksempel. Så kylling og fisk er nok en favoritt. Men i dag er det altså kyllingform med spinat og pesto 🙂
Nok om det, skal vi se på ingredienslisten?
- Kylling
- Løk
- Hvitløk
- Chili
- Frisk spinat
- Brokkoli
- Soyasaus
- Pesto
- Fløte
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- Pinjekjerner
Til 2 personer har jeg brukt:
Kyllingform med spinat og pesto
- ca 300 gr kylling, lårfilet
- 1/2 gul løk
- 1 stort fedd hvitløk
- 1 liten rød chili uten frø
- ca 100 gr frisk spinat
- 1 brokkolistilk og noen buketter
- 1 ss soyasaus
- 2 ss pesto
- 2 dl fløte
- Hvitløkspulver
- Salt og pepper
- Ristede pinjekjerner og frisk basilikum til servering
Sett ovnen på 200 grader.
Del kyllingen i små terninger, krydre med salt, pepper og hvitløkspulver – legg i en ildfast form.
Hakk løk, hvitløk og chili
Surr løk, hvitløk og chili i fettet fra kyllingen
Tilsett brokkoli og spinat…..
……bland godt og la spinaten falle sammen
Ha over fløte og soyasaus og la det koke inn i ca 5 minutter
Mens dette putrer, kan du fordele pesto over kyllingen
Bland inn løk- og grønnsaksblandingen
Stekes i ca 15 minutter mens pastaen koker.
Serveres med kokt pasta, friske basilikumblader og pinjekjerner
Vel bekomme!
Tips!
- Du kan bruke hva som helst av kyllingkjøtt i denne retten
- Er det andre grønnsaker du liker bedre eller har, går det også fint
- Det smaker også godt med ris eller poteter til
- Retten er enkel å doble, beregn ca 150 gr kylling pr pers
- Har du lyst til å sjekke flere kyllingretter? Det finner du her
- En av kyllingrettene jeg har delt, kommer fra krisslovesfood.com – og jeg anbefaler en titt hos han 😉
Er det noe du lurer på, er du velkommen til å legge igjen en kommentar 🙂