Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Pastaretter

Kyllingform med spinat og pesto

Du har nok lagt merke til at jeg bruker mye kylling! Og det stemmer – det blir ofte det når jeg ikke helt hva jeg skal ha 😉 Og i dag ble det kyllingform med spinat og pesto. Det er en veldig enkel rett, og går raskt å lage – og det liker vi vel? I tillegg smaker den godt, og det gjør jo ikke noe heller 🙂

Kylling er liksom så enkelt å tilberede. Lett å finne tilbehør – du kan jo bruke det du har i kjøleskapet, og det gjør det så anvendelig som råvare. Jeg vet, det finnes flere råvarer som er enkle å smaksette, fisk for eksempel. Så kylling og fisk er nok en favoritt. Men i dag er det altså kyllingform med spinat og pesto 🙂

Nok om det, skal vi se på ingredienslisten?

  • Kylling
  • Løk
  • Hvitløk
  • Chili
  • Frisk spinat
  • Brokkoli
  • Soyasaus
  • Pesto
  • Fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Pinjekjerner

Til 2 personer har jeg brukt:

Kyllingform med spinat og pesto

  • ca 300 gr kylling, lårfilet
  • 1/2 gul løk
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1 liten rød chili uten frø
  • ca 100 gr frisk spinat
  • 1 brokkolistilk og noen buketter
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss pesto
  • 2 dl fløte
  • Hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • Ristede pinjekjerner og frisk basilikum til servering

Sett ovnen på 200 grader.

Del kyllingen i små terninger, krydre med salt, pepper og hvitløkspulver – legg i en ildfast form.

Hakk løk, hvitløk og chili

Surr løk, hvitløk og chili i fettet fra kyllingen

Tilsett brokkoli og spinat…..

……bland godt og la spinaten falle sammen

Ha over fløte og soyasaus og la det koke inn i ca 5 minutter

Mens dette putrer, kan du fordele pesto over kyllingen

Bland inn løk- og grønnsaksblandingen

Stekes i ca 15 minutter mens pastaen koker.

Serveres med kokt pasta, friske basilikumblader og pinjekjerner

Vel bekomme!

Tips!

  • Du kan bruke hva som helst av kyllingkjøtt i denne retten
  • Er det andre grønnsaker du liker bedre eller har, går det også fint
  • Det smaker også godt med ris eller poteter til
  • Retten er enkel å doble, beregn ca 150 gr kylling pr pers
  • Har du lyst til å sjekke flere kyllingretter? Det finner du her
  • En av kyllingrettene jeg har delt, kommer fra krisslovesfood.com – og jeg anbefaler en titt hos han 😉

Er det noe du lurer på, er du velkommen til å legge igjen en kommentar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.