Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Pizza Sauser/dressinger

Hjemmelaget pizza

På hytta har vi pizzaovn, så det er ikke så ofte vi lager pizza når vi ikke er der. Men, så kom lysten snikende da – og valget ble en god, gammel slager: hjemmelaget pizza med kjøttdeig 😉 Det har jeg ikke spist på…. nei, husker ikke hvor lenge siden jeg 🙂

Denne gangen var vi altså ikke på hytta, men på fjellet – og der manglet både det ene og det andre. Så man får tage hva man haver! Jeg husket iallefall å kjøpe med pizzamel (det visste jeg at ikke var der) for det liker jeg best å bruke. De hadde selvfølgelig ikke den typen jeg pleier bruke…..så det ble Regal pizzamel denne gangen. Men da fikk jeg iallefall prøvd ut flere typer mel, og funnet hvilke jeg likte best 😉

Men det var ikke det eneste jeg ikke hadde….

Jeg hadde nemlig heller ikke kjevle, så da ble det det gode gamle vin-flaske-trikset, og det funket helt fint! Så starten var altså at jeg ikke hadde pizzaovn, ikke det pizzamelet jeg foretrekker og heller ikke kjevle – men det løser seg jo alltid 🙂

Har du lyst til å prøve denne enkle hjemmelagede pizzaen med kjøttdeig? Jeg serverte den sammen med grønn salat og hvitløksdresssing. Enkelt og utrolig godt 🙂

Oppskriften passer til 2-3 personer og da trenger du:
 • Pizzamel
 • Gjær
 • Vann
 • Salt
 • Løk
 • Hvitløk
 • Kjøttdeig
 • Tomatboks
 • Oregano
 • Salt
 • Pepper
 • Revet ost
 • Crispy salat
 • Vårløk
 • Agurk
 • Ristede pinjekjerner
Vi starter med å lage pizzadeigen.

Pizzabunn

 • 5 dl pizzamel
 • 0,5 pk tørrgjær
 • 0,5 ts salt
 • 2 dl lunkent vann
 • 0,5 dl olje

Bland deigen og la den heve i minimum 20 minutter. Jeg har erfart at akkurat pizzadeig kan heve….lenge. Jeg setter den ofte på formiddagen, og bare lar den stå til det passer å kjevle den ut.

Sett stekeovnen på 225 grader

Grønn salat

 • 0,5 crispy salat
 • 1 vårløk
 • 1/4 agurk
 • 1 neve ristede pinjekjerner

Fyll til hjemmelaget pizza med kjøttdeig

 • 400 gr kjøttdeig
 • 1 gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 boks tomater
 • 1 ss oregano
 • 1 ts sukker
 • Salt
 • Pepper
 • 2-300 gr revet ost

Basen er stort sett den samme som jeg bruker både til pizza, lasagne og Bolognese – altså det meste av tomatbaserte sauser. Det avhenger litt av hvor jeg er, og hva jeg har der jeg er. Så denne gangen ble den altså slik.

Men, når jeg skulle kjøpe tomatboks, fant jeg en type jeg ikke har sett (eller brukt) tidligere. Og det var Mutti pizzasaus. Det ble valget i dag. Men forskjellen var virkelig ikke så stor. Jeg måtte allikevel tilsette både oregano, salt og pepper. Men kjekt å vite at den finnes 😉

Men altså, tilbake til pizza-in-the-making! Vi finhakker løk og hvitløk, og start med å steke kjøttdeigen i varm panne sammen med salt og pepper. La løk- og hvitløk få bli med og fres videre…..

….til kjøttdeigen har fått fin farge og løken er myk.

Jeg valgte å bruke kun halvparten av kjøtt- og løkblandingen for at sausen ikke skulle bli for tykk. Resten sparte jeg. Ha over tomat, sukker og oregano, og la det småkoke til deigen er ferdig hevet.

Grunnen til at jeg har i sukker, er for å avrunde sausen litt. Å ha bare tomat kan fort bli en litt «syrlig» opplevelse. Smak til om det er nok salt og pepper.

Da setter vi i gang og kjevler ut deigen til en firkant….med flaske for mitt vedkommende 🙂

Legg på stekeplate med bakepapir…..

…… og fordel kjøtt- og tomatfyllet utover

Da kan vel osten få komme på sammen med et lite ekstra dryss med oregano og …….

……inn i ovnen i ca 15-20 minutter

Sammen med litt grønn salat og hvitløksdressing er dette faktisk helt innafor 😉

Kanskje noe å tenke på til helgen? 😉

Tips!

 • Jeg bruker normalt Møllerens Tipo-0 mel, og må si jeg fortsatt foretrekker det
 • Har du for eksempel litt sopp i skapet, kan du ha det på pizzaen (så får du brukt opp)
 • Pizza er en ypperlig måte å bli kvitt rester på. Feks osterester, kjøttsausrester, forskjellige grønnsaker går fint inn i tomatsausen. Da deler du opp grønnsakene, soppen eller hva det måtte være i passende biter – og freser i pannen før du har det i tomatsausen. Kan også legges på toppen når du har smurt kjøttsaus utover pizzadeigen.
 • Du kan bruke hva slags salat du måtte foretrekke. Og har du allerede noe i kjøleskapet, bruker du naturligvis det
 • Resten av kjøttdeig- og løkblandingen brukes i en restemiddag som kommer på bloggen snart 😉
 • Det smaker veldig godt med hvitløksdressing til pizza, så om du også har lyst til å teste det – finner du oppskrift på en enkel variant her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *