Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Frokost

Frøknekkebrød

Nå er den værste julestria over, og noen av oss får lyst på litt «normal» mat igjen 🙂 Da er veien kort (for meg) å lage frøknekkebrød. Jeg gav bort en hel del frøknekkebrø-mikser i julegaver, så jeg håper at det er flere enn meg som har lyst til å smelle sammen denne enkle oppskriften på frøknekkebrød!

Denne oppskriften er kjempe enkel, og smaker aldeles nydelig (forutsatt at du liker frø da 😉 ) Det eneste som tar litt tid, er stekingen, for den skal stekes på svak varme, og skal ettertørkes for å få så sprøtt resultat som mulig.

Skal vi starte?

Denne oppskriften gir 32 stk frøknekkebrød og da ser det slik ut:

Frøknekkebrød

  • 6 dl lunkent vann
  • 2 ss sammalt grovt rugmel
  • 2 dl store havregryn
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl linfrø
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 3 dl gresskarkjerner
  • 1 1/2 ts salt

Sett ovnen på 160 grader varmluft om du har.

Start med å ha vannet i en bolle. Mål opp alle ingrediensen og ha det over i vannet. Det blir en ganske tynn grøt. så la det svelle i 10-15 minutter. Fordel massen over to stekebrett med bakepapir.

Sett dem inn i ovnen i ca 10 minutter. Ta dem ut, og rut opp i 16 stk pr brett.

Stek videre i ca 1 time – bytt om på brettene etter 30 minutter.

Snu så alle knekkebrødene og inn i ovnen igjen i 20-30 minutter med døren på gløtt. Avkjøl på rist

Oppbevares gjerne i kakeboks, plastbokser gjør dem myke – og det vil vi ikke 😉

Jeg nevnte innledningsvis at jeg gav bort frøknekkebrød-miks til jul, men det var også èn som fikk ferdig frøknekkebrød…..fordi jeg måtte lage en porsjon for å få tatt bilder til dette innlegget 😉

Så som du ser, veldig fine å gi bort som gaver 🙂

Lykke til!

Tips!

  • Du kan naturligvis halvere oppskriften om du synes det blir litt mye. Men erfaringen min sier at de kommer til å gå med 😉
  • Har du andre frø eller annet mel du heller ønsker å bruke, gjør du det! Du må bare passe på den totale mengden mel og frø.
  • Det smaker veldig godt å strø over havsalt, og/eller Provance krydder. Det gjør du isåfall når du har rutet frøknekkebrødene, før de går inn i ovnen igjen.
  • Er du litt på «hugget» når det gjelder litt sunnere frokoster, kan du også sjekke oppskriften på denne gode hjemmelagede granolaen. Det fine med disse oppskriftene, er at flere av ingrediensene går igjen i begge .
  • Jeg bruker ofte (eller alltid da…) frø fra Kolonihagen – rett og slett fordi det er tilgjengelig der jeg ofte handler 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *