Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk Sauser/dressinger

Estragonsaus og pannestekt torsk med grønnsaker

Torsk er en super takknemlig fisk å lage tilbehør til. Den går sammen med så mye, og tåler utrolig mye smak. Denne gangen ble det altså estragonsaus og pannestekt torsk med grønnsaker. Sausen er veldig enkel å lage, og helt ypperlig om du har lyst til å imponere noen til middag 😉

Sausen kan minne litt om Bearnaise på grunn av estragonsmaken, og passer også veldig godt sammen med kylling. Så denne sausen er verd å merke seg 😉

Jeg har brukt torskeloin i dag, men ta det du finner. Den ble servert sammen med små terninger av poteter, stekt i ovnen og stekte grønnsaker.

Hvis du ønsker å servere med det samme som jeg har gjort, trenger du:

  • Torskeloin
  • Salt
  • Pepper
  • Olje
  • Smør
  • Sjalottløk
  • Hvitvinseddik
  • Hvitvin
  • Fløte
  • Smør
  • Tørket estragon
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Sukkererter
  • Vårløk

Vi starter med potetene som tar lengst tid, og til 2 pers har jeg brukt:

Ovnsstekte poteter i terninger

  • 4 store poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Olje

Del potetene i små terninger.

Ha dem over i en ildfast form, krydre og ha over olje. Bland godt og stek i ovnen på 225 grader i ca 25-30 minutter.

Mens potetene steker, kan vi gjøre klart grønnsaker…..

…….og ingrediensene til sausen.

Estragonsaus

  • 1 stor sjalottløk
  • 1 ss hvitvinseddig
  • 0,5 dl hvitvin
  • 0,5 dl fløte
  • 1,5 ss tørket estragon
  • 100 gr smør

Finhakk sjalottløk og ha i kjele sammen med eddik, vin fløte og estragon. Kok opp og reduser til ca 1/3. Skru ned platen og visp inn smøret. Må ikke kokes etter smøret for da kan den skille seg, men kan fint varmes opp om du er litt forsiktig. Jeg pleier å gjøre alt klart frem til smøret, og så visper jeg inn det rett før servering mens fisken «hviler».

Pannestekt torsk

  • 350 gr torskeloin
  • Salt
  • Pepper
  • Olje og smør til steking

Tørk av fisken og krydre med salt og pepper


Varm opp en panne med litt olje. Ha i 1 ss smør i den varme oljen og legg i fisken. Underveis i stekingen, øser du olje- og smørblandingen over fisken. Steketiden kan variere noe, avhengig av tykkelsen på fisken. Men etter tre, fire minutter på hver side kan du trykke lett og se om den har lyst til å flake seg. Da kan du ta den bort fra platen, og steke grønnsaken raskt.

Stekte grønnsaker

  • 0,5 pose sukkererter
  • 1 Vårløk
  • 1 Gulrot

Varm opp en panne med olje og ha først i gulrot, fres et par minutter før du lar sukkererter få delta. Etter nok et par minutter, kan vårløken også få være med 🙂 Vend om en liten runde – og dryss på litt salt og pepper.

Når potetene er ferdige, fisken og grønnsakene er klare – visp inn smør i sauseblandingen……

……den ser da slik ut og er klar for servering 🙂

Da spiser vi da 😉

Tips!

  • Har du ikke torskeloin, kan du fint bruke torskefilet. Noen ganger bruker jeg også frossen torskeloin fra Fiskeriet. Den fungerer også veldig bra, men tin den i kjøleskapet over natten. Da blir den best.
  • Det kan være lurt å starte med å måle opp og dele alle ingrediensene slik at det ikke blir noe stress når alt skal bli ferdig (omtrent) samtidig
  • Når du skal steke potetene, lønner det seg å bruke en litt større ildfast form enn du «trenger». Da får du spredt potetene godt, og de blir mer sprø.
  • Ønsker du, eller har andre grønnsaker – bruker du det. Det er kjempegodt med brokkoli, paprika og grønnkål for eksempel. Ta det du liker best
  • Oppskriften på sausen, har jeg laget til 2 pers, men det er bare å doble om du ønsker/trenger til flere
  • Om du ikke er så glad i estragon, kan du prøve Beurre blanc i stedet, som er en mye mildere saus

2 Comment

  1. Estragonsaus og pannestekt torsk med grønnsaker.
    Vi hadde ikke hvitvin, så brukte eplemost i stedet. Ble en nydelig rett. Takk for inspirasjonen 😘

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.