Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Crispy kyllinglår med søtpotet

Nå som det nærmer seg jul, er det godt å kunne ty til enkle middagsretter. Det betyr allikevel ikke at vi trenger å gå på akkord med smak 😉 Nå er det vel strengt tatt slik at jeg alltid synes det er stas med enkle, smaksrike middager da…..Men det er iallefall helt innafor når vi alle er så travle før jul? Så i dag blir det crispy kyllinglår med søtpotet i form!

Denne retten er superenkel, og jeg fikk idèen hos en jeg følger på Instagram; krisslovesfood Jeg har også tidligere delt retter fra han, og det er jo ikke uten grunn! Det hender vel at jeg gjør mine egne vrier på retter jeg finner her og der, men det er alltid stas å få en idè når du ikke har peiling på hva du skal ha til middag 😉

Det er, som overskriften antyder, søtpotet involvert her. Dette er min samboer ikke veldig glad i, så jeg laget halve formen med vanlig poteter og halve med søtpotet. Enkelt og greit 😉

Dette er altså en kylling rett, og er kjempenkel forberede. Bare se her!

Denne porsjonen er til 2 pers – og da trenger du:

Crispy kylling med søtpotet

  • 2 stk kyllinglår / evt 4 – 5 overlår
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 rød paprika
  • 1 søtpotet
  • 4 små «vanlig» poteter
  • 4 fedd hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • Kryddergrønt

Sett ovnen på 200 grader.

Del potet og paprika i terninger og hvitløken deles i grove biter. Ha alt i en ildfast form og ha over salt, pepper og litt olje.

Krydre kyllinglårene med salt, pepper, paprikapulver og olje, og gni det godt inn.

Legges oppå grønnsakene og inn i ovnen i ca 40 minutter

Dett var dett….enkelt, ikke sant 😉 Ha på litt kryddergrønt…..

……..og servèr; crispy kyllinglår med søtpotet 🙂

Tips!

  • Jeg fant ikke hele kyllinglår, men en pakke med overlår – det fungerer naturligvis helt fint.
  • Ønsker du å bruke kyllingfilet, steker du grønnsakene i ca 20 minutter alene, før du legger inn kyllingfileten.
  • Du kan fint velge andre grønnsaker om du allerede har noe liggende, eller liker bedre.
  • Det smaker veldig godt med koriander, men persille funker også fint.
  • Om du ønsker å sjekke ut andre kyllingretter, finner du en supergod en -> her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *