Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst Kjøttfritt

Vegetarlasagne med grønn salat og baguetter

Det er jo så populært med kjøttfrie alternativ om dagen, så her kommer en til fra meg; vegetarlasagne med grønn salat og baguetter.

Vegetarlasagne eller lasagne med grønnsaker?

Jeg hadde en diskusjon med min søster om denne kunne hete vegetarlasagne, eller om den skulle hete lasagne med grønnsaker? Jeg mener den kan hete vegetarlasagne, men hun mente den burde hete lasagne med grønnsaker fordi jeg har laget den som en ordinær lasagne, med ostesaus og lasagneplater. Ja, ja – jeg vant 😉

Så da vet du; den er laget som en vanlig lasagne, men byttet ut kjøttdeig med en bunch med grønnsaker!

Og her kan du se hva jeg har brukt (minus soppen, den glemte jeg å ta med 🙂 )

Det ser kanskje ikke så mye ut, men bare gulrøttene veier 300 gram 🙂 Her har du listen over hva du trenger om du vil prøve min vegetarlasangne:

Ingrediensliste

  • Løk
  • Hvitløk
  • Tomatbokser
  • Stangselleri
  • Gulrøtter
  • Squash
  • Kikerter
  • Sitronsaft
  • Sambal Oelek (chilisalsa)
  • Oregano
  • Sukker
  • Tomatpurè
  • Rødvin
  • Smør
  • Hvetemel
  • Melk
  • Revet ost
  • Salt
  • Pepper
  • Revet muskat
  • Lasagneplater
  • Salat
  • Agurk
  • Vårløk
  • Ristede pinjekjerner
  • Rømme
  • Majones

Denne oppskriften holder til iallefall 6 personer.

Vegetarlasagne

  • 2 gule løk
  • 4-6 fedd hvitløk (litt avhengig av størrelse…og hvor godt du liker hvitløk)
  • 2 ss oregano
  • 1,5 ts sukker
  • 1 ss tomatpurè
  • 1,5 ts sambal oelek
  • 1 dl rødvin
  • 2,5 boks tomater
  • 2,5 stilker selleristang
  • 300 gr gulrot (2 store)
  • 1,5 squash
  • 1 boks kikerter (400 gr)
  • Saft av 0,5 sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Lasagneplater
  • 200 gr revet ost

Ostesaus

  • 30 gr smør
  • 30 gr hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1/4 ts revet muskatt
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 100 gr revet ost

Grønn salat

  • I pk Crispy salat
  • 1 vårløk
  • 1/2 agurk
  • 1 pose ristede pinjekjerner (40 gr)

Er du klar til å lage vegetarlasagne med grønn salat og baguetter? Ok, skal vi starte da?

Og da begynner vi med tomatsausen. For den vil vi skal få koke lenge og vel. Men når vi først er i gang, deler vi like godt opp alle grønnsakene vi skal bruke.

Løk og hvitløk hakkes, men spar ett fedd som skal sammen med kikertene. Den ene gulroten rives, den andre i små terninger. Squashen og stangselleri like så, terninger. Da er det klart!

Nå kan vi ta halvparten av løk og hvitløk og frese gyllent i en gryte. Når løkblandingen er myk, tilsetter vi krydder; oregano, sambal oelek, sukker, tomatpurè……………

…………. og lar det frese godt sammen.

Tilsett rødvin og la det surre til alkoholen er borte, noen få minutter

Når det er gjort, kan tomatene få delta sammen med den raspede gulroten.

Smak til med salt og pepper. Den krever litt mer salt enn du kanskje tenker deg på grunn av tomatene. La det koke opp, og skru ned for småputring. Nå kan sausen bare stå og godgjøre seg mens vi gjør klart det andre.

Da tenker jeg vi finner frem en panne, gjerne med høy kant, og freser den løken og hvitløken som er igjen.

Når dette er mykt, tilsetter vi gulrøttene i terninger ……………..

…………før vi tilsetter squash og stangselleri.

La det frese et par minutter, tilsett salt og pepper – og skru ned varmen, sett på lokk og la det stå og godgjøre seg sammen med tomatsausen.

Sånn, da er det gjort!

Nå kan du finne frem kikertene, og skylle de godt. Frem med en blender, sitronsaft, 1 presset hvitløksfedd, salt og pepper – og blend i vei til en tykk masse.

Dekk den med plast og la den få vente til den skal få delta i den store sammenhengen 🙂

Sett ovnen på 200 grader

Når tomatsausen har fått tiden sin, grønnsakene er myke og fine – da kan vi ha grønnsakene over i tomatsausen sammen med de moste kikertene. Bland godt sammen og la det småkoke et par minutter slik at alle smakene få satt seg sammen. Smak om du har nok salt og pepper.

Dersom du tilfeldigvis skulle ha litt pesteo stående, tilsett veldig gjerne 1 stor og god spiseskje 😉

Skal vi ta for oss ostesausen?

Ok! Det er lurt å ha klart revet muskat og salt før du starter.

Smelt smør i en kjele og ha i hvetemelet. Visp sammen til en tykk jevning. Spe med litt og litt av melken. Ha i revet muskat og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke under omrøring i ca 10 minutter. Dette for å få bort melsmaken. Rør inn osten. (Glemte å ta bilde… )

Finn frem en stor ildfast form, og start med å dekke bunnen med tomat- og grønnsakssausen. Legg så på et lag med lasagneplater, et nytt lag med tomat- og grønnsakssaus, så et lag med ostesaus, nytt lag med lasagneplater og så videre. Avslutt med tomat- og grønnsakssaus før du strør over ost.

Inn i ovnen i ca 30 minutter

Min lasagne ble litt godt stekt fordi en av gjestene mine satt klokken på repeat, når den varslet ferdig!!! Men, den smakte godt allikevel 🙂

Da håper jeg du har fått et godt tips til nok et kjøttfritt alternativ!

Tips!

  • Lasagnen egner seg godt til fryser’n, så du kan like godt lage denne store porsjonen med èn gang. Men, om du ikke ønsker det – går det helt fint å halvere oppskriften 😉
  • Ønsker du andre grønnsaker, er det bare å putte på det du liker eller har. Egner seg godt som restemat når det kommer til å få brukt opp grønnsaker.
  • Det lønner seg å ha god tid når du lager denne lasagnen, for jo lenger du koker sausen og grønnsakene, jo bedre blir den. Min stod å putret i 2-3 timer. Så start gjerne på formiddagen og la det putre utover, før du setter den sammen med lasagne plater og ostesaus.
  • Dersom du også har lyst til å servere baguetter til denne vegetarlasagnen, finner du oppskriften finner du her.
  • Det smaker også veldig godt med hvitløksdressing til den grønne salaten, og den finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.