Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling Restemiddag

Stekt ris med grønnsaker og kylling

Jeg blir så glad jeg, når jeg kan lage mat av det som finnes i kjøleskapet 🙂 Jeg hadde riktignok ikke alle ingrediensene til et helt måltid, men mesteparten. Stekt ris med grønnsaker og kylling, indikerer hva jeg faktisk hadde, og hva jeg måtte skaffe. Denne retten kom til ved at jeg bommet grasalt når det kom til oppmåling av ris her om dagen…. Resultatet var en dynge med ferdig kokt ris! Da måtte det jo bli noe med den! I tillegg hadde jeg en del sånne halvbrukte grønnsaksrester; 1/2 chili, 1/2 paprika, 1/2 løk (du skjønner 😉 ) Altså manglet jeg kylling, for det var det jeg hadde lyst på.

Dette innlegget handler derfor om bruk av rester. Det er ikke mye som ikke kan brukes om vi bare bruker fantasien litt, og tåler at noen måltider blir litt mer «spennende» enn vi kanskje hadde tenkt 😉

Dersom du også får kokt ris til overs, er det viktig å avkjøle den raskt, før den går i kjøleskapet. Risen får raskt bakterier, så det er veldig viktig! Det blir ikke en slik «til ? personer» i dag siden vi snakker om å bruke opp. Prinsippet er jo at vi tar det vi måtte ha, og er det litt lite av noe, sper du på med mer grønnsaker eller det du ønsker. Men jeg skal iallefall dele hva og hvor mye jeg brukte til 2 personer…. og det gikk med 😉

Ok, nok om det! Her ser du hva jeg hadde i min restemiddag denne gangen:

Stekt ris med grønnsaker og kylling

 • ca 5 dl kokt ris
 • 1/2 rød chili
 • 1/2 gul løk
 • 4 bittesmå fedd hvitløk (og da mener jeg bittesmå)
 • 1/2 rød søtpaprika
 • 7 sukkererter
 • 1/2 selleristang
 • 1/4 brokkoli
 • 1 gulrot
 • ca 300 gr kylling lårfilèt

Hakk opp løk, hvitløk og chili. Gulroten i tynne staver, sukkererter i to, paprika i tynne strimler, stangselleri i små terninger og brokkoli i små buketter. Kyllingen vil vi også ha i små terninger.

Så starter vi med å steke kyllingen – og setter den tilside.

Så går vi videre med løk, hvitløk og chili…….

……. til det blir blankt og fint. Da kan vi tilsette gulrot

og sørge for at den får et par minutter , før vi tilsetter alle de andre grønnsakene.

La det frese sammen et par minutter, og ha i kyllingen.

Bland og gå løs på risen. Den kalde risen skal nå en omgang i egen varm panne med litt olje…..

Det tar ikke lang tid før risen blir varm, så pass på å røre hele tiden. Da kan vi tilsette grønnsaks- og kylling blandingen, bland godt, og ………….

……. servèr 🙂

Jeg hadde også noe annet stående (fra samme fatale ris-oppmåler-dag) og det var en glaze. Den var opprinnelig til en asiatisk ribbe, og den skal jeg dele med deg om ikke lenge 😉 Så altså, jeg serverte litt av glazen til denne stekte ris -retten. Det er utrolig hva som kan komme til nytte 😉 En glaze som passer både til svineribbe…. og stekt ris med grønnsaker og kylling! I tillegg hadde jeg bittelitt ferdig ristet gresskarkjerner fra en kjøttfri pasta rett.

Håper du fikk en idè om hvordan bruke kald ris, og ser at det er ganske så enkelt å lage en velsmakende, fullverdig middag….av (stort sett) rester 😉

Tips!

 • Dette er en super mulighet for å få brukt opp det du har liggende i kjøleskapet. Og har du for eksempel grønnsaker som trenger litt mer koketid, kan du enten forkoke litt, eller dele i små biter og steke dette først slik at det får lenger tid i pannen. Vi bruker selvfølgelig det vi har, og jeg regner med at det er ting du liker……siden du har det i skapet 😉
 • Det er også mulig å bruke stekt kjøttdeig/karbonadedeig eller svinekjøtt om det er det du har. Det smaker også veldig godt med scampi i denne retten….bare så du vet det 😉
 • Server gjerne med soyasaus eller sweet chilisaus.
 • Jeg serverte med litt ristet gresskarkjerner, for det hadde jeg liggende, men det er også godt med både ristet sesamfrø eller pinjekjerner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *