Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøttfritt Pastaretter Sauser/dressinger

Pasta med mozzarella, quash, lime og gresskarkjerner

Det kan noen ganger være litt utfordrende å lage kjøttfritt i denne heimen. Vi er to til middag, stort sett da, og den ene er ikke så glad i kjøttfrie retter…. Jeg har vært på jakt etter kjøttfrie retter som kan kombineres, men ikke funnet noe jeg kunne tenke meg. Men så oppdaget jeg denne oppskriften på kjøttfritt hos heidisboble.no; pasta med mozzarella, squash, lime, og gresskarkjerner ….og da bare måtte jeg! Dette er ingredienser jeg godt kan like, og som lett kan kombineres med kjøtt av noe slag. Derfor tenkte jeg at om jeg steker litt kylling ved siden av, kan jo den i husstanden som ikke er så glad i kjøttfritt, få tilfredsstilt sine kjøttbehov 😉 Som sagt, så gjort! Og det føltes ikke som noe ekstra bryderi heller 🙂 Men jeg stoppet ikke helt der…. jeg ønsket meg pesto også til denne retten – så da ble det vel det da 😉

Til denne retten til 2 personer, trenger du:

 • Squash
 • Cherrytomat
 • Mozzarella
 • Hvitløk
 • Lime
 • Chili
 • Gresskarkjerner
 • Ruccula
 • Olivenolje
 • (Og evt kyllingkjøtt)

Den observante leser, ser at det mangler ruccula. Den kom ikke i hus før litt senere 😉

Pasta med mozzarella, squash, lime og gresskarkjerner

 • 1/2 squash
 • 125 gr cherrytomat
 • 1/2 – 1 mozzarella
 • 1 fedd hvitløk
 • Saft av 1/2 lime
 • Skall av 1/2 lime
 • 1/2 rød chili
 • 1/2 dl gresskarkjerner
 • 1/2 pk ruccula
 • 2 ss olivenolje
 • Pasta

Jeg har skrevet «1/2-1» mozzarella, og det er fordi jeg er så glad i denne osten, og ønsket litt mer. Og dersom du ønsker å tilsette kylling – beregner du ca 150-200 gr kyllingkjøtt i biter pr pers. Husk å ikke lage for store biter.

Ok, da starter vi! Hell vannet av mozzarellaen og tørk den lett. Del så squashen i to på langs, slik at du får halvmåner. Legg halvmånene på en tallerken/fat og strø over salt. La det ligge slik til du skal steke dem. Saltet trekker ut væske, slik at de ikke bare blir kokt.

Stek gresskarkjernene i en tørr panne til de begynner å poppe. Sett til side.

Finn frem en bolle. Del osten i biter, riv eller skjær. Rens og finhakk chili, press hvitløk. Riv skallet på limen og press over saften. Tilsett olivenolje og bland godt.

Del tomatene i 2 elle 4, litt avhengig av hvor store de er, og del over ruccula så du ikke får så lange blader.

Nå kan vi steke squashen!

Sett over pasta og stek kyllingen mens squashen får avkjølt seg litt. Bland så squash, tomat og gresskarkjerner inn i bollen……. servèr!

Så var det pestoen jeg nevnte innledningsvis. Dersom du har lyst å servere det til denne retten (noe jeg anbefaler 😉 ) bør du lage den aller først.

Pesto

 • 1 potte basilikum
 • 40 gr ristede pinjekjerner
 • 65-70 gr revet parmesan
 • ca 2 dl olivenolje
 • Salt
 • Pepper

Riv av alle bladene på basilikumen og ha i en blender sammen med hvitløk i grove biter og kjør det sammen. Tilsett ca halvparten av oljen og kjør i vei. Tilsett pinjekjerner, parmesan og resten av oljen. Smak til med salt og pepper.

Den holder seg fint veldig lenge i kjøleskapet i tett glass med lokk….. det er iallefall min erfaring!

Tips!

 • Les oppskriften nøye, slik at du kan tilrettelegge hva du skal gjøre først. Finn frem alle ingrediensene, og mål opp. Det gjør det hele mye enklere. Skal du for eksempel lage denne pestoen, bør den lages helt først.
 • Om du ikke ønsker kylling, kan du jo for eksempel servere kjøttboller til. Kanskje du har noe i fryser’n?
 • Det er enkelt å doble oppskriften om dere er flere enn 2 personer.
 • Pesto oppskriften kan fint dobles om du ønsker/trenger mer.
 • Dersom du har lest igjennom oppskriften, og funnet at du heller ønsker en annen pastarett – kan du ta en kikk her på en enkel pastarett med blåmuggostesaus. Denne kan også fint fungere som kjøttfri. Da kan du for eksempel servere den med brokkoli og spinat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *