Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Kyllingwok med ris

Kyllingwok med ris? Nåja, det er vel strengt tatt ikke wok, for det er en egen stekemetode. Da bruker du en wokpanne, på svært høy temperatur – og alt går lynraskt! Noe av greia med at jeg ikke liker å bruke wokpanne på elektrisk komfyr, er at det ikke er varmt nok, fort nok. Pannen skal bli varm oppover kantene, og det synes jeg ikke er så enkelt på vanlig komfyr da….Min metode er vel mest riktig å kalle «stekt kylling og grønnsaker» 🙂 Men for letthets skyld, kaller vi det kyllingwok!

Uansett hva vi kaller det, er det godt. Og ikke bare det, men det er riktig så kjøleskap- og lommebokvennlig også 😉 For det er nå du skal finne frem alt du har av grønnsaksrester! Nå kan du virkelig få ryddet i grønnsaksskuffen altså. Og det er jo et poeng i seg selv 😉 Så her er det ikke så mange regler, kun ta-hva-man-har prinsippet. Det viktigste er å dele grønnsakene opp slik at det blir ferdig samtidig. Men husk at her skal vi også ha litt crunch i sakene! Ikke stek ihjel, det er bedre å steke litt for lite, enn litt for mye.

Det eneste du kanskje må kjøpe, er kylling. (Om du ikke har det i fryser’n da 😉 )

Ingredienslisten blir, som jeg sa tidligere; ta-hva-du-har, og jeg hadde altså dette denne gangen.

Dette er hva som fantes i kjøleskapet – og i skuffer og skap

Kyllingwok – 2 pers

  • 380 gr kyllingfilèt (2-pak)
  • 1 gulrot
  • 1 bit kål
  • 10 sukkererter
  • 1/4 paprika
  • 4 stilker brokkoli
  • 1/4 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/4 (slapp) chili
  • 1/2 ss soyasaus
  • 1/2 ss Hoisinsaus
  • Koriander
  • Sesamfrø
  • Ris

Vi deler alle ingrediensene i biter, skiver, strimler…

Legg merke til at hvitløken kommer i skiver og løken i litt grove biter

Så strimler vi kyllingen.

Vi starter med å steke kyllingstrimlene først, legg til side. Dersom du får litt væske i pannen (fordi kyllingen mest sannsynlig har vært frossen) heller du det av.

Kyllingwok to be

På med pannen igjen, på litt over middels varme. Nå steker vi grønnsakene. Normalt ville jeg startet med løk og hvitløk, men fordi vi skal bruke relativt høy varme, venter jeg med det. Vi vil ikke at de skal bli brent, vil vi vel? Derfor velger vi å starte med de grønnsakene som tar lengst tid, som gulrot og brokkolistilk, om du har det. La resten av brokkolien få følge på, for deretter sukkerertene. Nå kan kålen få bli med, og så kan vi la løk, hvitløk og chili få delta.

Vi steker de grønnsakene som tar lengst tid først

Til slutt ender vi opp med en symfoni av farger….

Fine farger i kyllingwok altså

Når alle grønnsakene har fått seg en kjapp runde i varmen, kan vi tilsett kyllingen igjen….og da er det ikke lenge før vi har en kyllingwok!

Grønnsaker og kylling i skjønn forening

Tilsett Hoisinsaus og soyasaus – bland godt. Med et dryss med ristet sesamfrø og koriander – begynner det å likne kyllingwok 🙂

Ferdig kyllingwok!

Da er det klart for kyllingwok 🙂

Tips!

  • Bruk en panne med høye kanter – alle ingrediensene skal i samme panne til slutt.
  • Du kan selvfølgelig bruke forskjellig type kyllingkjøtt, og det er også godt med svinekjøtt og biffkjøtt. Til og med stekt kjøttdeig!
  • Det er viktig å riste sesamfrø før vi bruker det. Det smaker ikke spesielt mye med uristet sesamfrø altså. Varm en tørr panne og ha i sesamfrø – beveg pannen hele tiden så det ikke brenner seg. Avkjøl og ha over på glass eller boks med lokk.
  • Det er mye du kan bruke ristet sesamfrø til, prøv på andre kyllingretter og stekt laks for eksempel.
  • Servèr med ris eller nudler, soyasaus eller sweet chilisaus……eller begge deler.
  • Kryddergrønt er både dekorativt og godt. Så om du ikke er så glad i koriander, kan du bruke persille i stede.
  • Har du lyst til å sjekke andre kyllingretter, finner du det her.
  • Eller kanskje det er tips til andre restemiddager du er på jakt etter? Her finner du et lite utvalg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *