Når barna bodde hjemme, var det vel fredags-taco’en som rådet. Det er ikke så ofte vi har det lenger, men det betyr jo ikke at vi ikke lenger liker det som forbindes med taco-smaker 🙂 For oss er kyllingnuggets (men kun disse altså) et godt alternativ….. når vi ikke en sjelden gang faktisk velger ordinær taco da. Og de passer like godt for voksne ganer som for barns! For ikke å glemme at de er enkle å tilberede, med få ingredienser og rask «koke» tid 😉
For å trylle frem dette gode nuggets-måltidet, trenger du:
- Kyllingfilèt
- Nachos chips
- Majones
- Poteter
- Rømme
- Hvitløk
- Olje
- Salt
- Pepper
- Provance-krydder
Til 2 personer har jeg brukt:
Kyllingnuggets
- 380 gr kyllingfiet (en 2-pak)
- 1/2 pose Nachos chips
- 4-5 ss majones
Hvitløksdressing
- 3 ss rømme
- 3 ss majones
- 2 fedd hvitløk
- 1 skvis sitronsaft
- Salt
- Pepper
Potetstrips
- 600 gr potet (2 store bakepoteter)
- Olje
- Salt
- Pepper
- Provance-krydder
Skal vi ikke bare begynne da?
Og det gjør vi ved å sette ovnen på 225 grader, gjerne varmluft om du har.
(Potetene skal stå i denne varmen ca 10-15 minutter, før vi skrur ned til 200 grader slik at kyllingnuggetsen kan også kan delta.)
Så starter vi med potetene, som tar lengst tid. Del opp i strimler og kok lett møre i saltet vann. Ca 5 min.

Når potetene er ferdig i kjelen, tørker du godt av dem, og legger dem på stekebrett. Ringle over rapsolje, salt og pepper…..gjerne også litt Provance krydder om du har.

Inn i ovnen med dem, og vi fortsetter med å sette sammen hvitløksdressingen, slik at den får godgjort seg litt mens den venter på resten.

Ha alle ingrediensene i en bolle (hvitløken presses) og sett i kjøleskapet mens resten av maten gjøres klar.

Nå skal vi knuse nachos chips, som kyllingen skal «rulles» i.

Ha chipsen i en liten pose, og knus lett – før du kjevler over for så fine smuler som mulig. (Ikke så veldig farlig om det ikke er helt knøttsmå smuler altså)

Da går vi i gang med kyllingen, og den skal du dele i terninger. Majones og chips-smuler får hver sin bolle. Bland kyllingbitene inn i majonesen – sørg for at alle bitene er dekket.

Nå skal Nachos-smulene til pers, bruk en gaffel og vend kylling-med-majones-bitene i smulene.

Legg de ferdig snurrede kyllingbitene på et stekebrett – klar for ovnen.

Nå har potetene stått i ca 10-15 min og temperaturen er skrudd ned på 200 grader? 😉 Hvis ikke, gjør det nå. Potene kan få fortsette å steke på nest nederste rille, mens kyllingnuggets får hovedplassen – midt i ovnen, ca 15-20 minutter. Det kommer litt an på hvor store/små bitene dine er. Det går helt fint å ta de ut underveis og sjekke om de er ferdige. Da bør de være litt sprø å ta på. Kanskje må du vende litt på potetene dine også.
Litt salat og tomat på et fat……

….. sammen med ferdig stekte kyllingnuggets, potetstrips i en bolle, og hvitløksdressing ut av kjøleskap…. da er det så vidt jeg kan forstå; klar til servering!

Jeg håper kyllingnuggetsene faller i smak – og at du har fått et nytt, godt alternativ til fredags-tacoen!
Tips!
- Det er like enkelt, hvis ikke enklere, å lage til bare èn person om du skulle være i den situasjonen. Det hender jo at noen bor alene eller er alene hjemme, vi skal vel ha god mat allikevel 😉 Det samme om du trenger til flere enn 2 personer – enkelt å doble, triple….
- Det høres kanskje mye ut med 600 gr potet, og her kan du tilpasse etter hvor glad du er i slike poteter. Men husk at denne retten er ikke så stor og tung, slik at vi trenger potetene for å balansere matmengden. Det er selvfølgelig også mulig å øke på med kyllingmengde om du heller vil det.
- Når potetene degraderes til en lavere posisjon i ovnen, er det fint om du har varmfluft med understeking-funksjon. Altså viftesymbol med strek under. Ikke et must, men fordel.
- Jeg fant i sin tid ideèn til denne retten hos mums.no og de har masse lettvinte matretter. Anbefaler en titt 😉
- Det er også godt med hvitløksmajones til, så om du ønsker det – kan du finne oppskrift på den her
Ønsker deg lykke til, og smakfullt måltid!