Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Frokost

Hjemmelaget granola

Er du et frokostmenneske? Eller er du en som sliter med å starte dagen med mat? Hjemmelaget granola er en super måte å få i seg dagens første måltid…. eller når du bare er litt fysen 🙂 Sammen med en god yoghurt, er det knasende godt!

Vet du forskjellen mellom müsli og granola? Det er ganske enkelt at müsli ikke er bearbeidet, altså «rå», mens granola er stekt. Enkelt og greit 😉

Denne granolaen er enkel å lage, og smaker veldig godt…. blir sprø og fin. Det er ikke alltid jeg bruker nøyaktig samme blandingsforhold, men dette er en base.

Hjemmelaget granola

  • 5 dl store havregryn
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss flytende honning
  • 2 klyper salt

På denne bakedagen, hadde jeg ikke mer linfrø igjen, men det gikk allikevel helt fint 😉

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Bland alt i en bolle…….

……. og fordel utover stekebrett med bakepapir.

Jeg pleier å fordele massen på 2 brett for å få et skikkelig sprøtt resultat. Stek i ca 8-10 minutter. Men sjekk underveis om du trenger å vende litt på det. Kan også hende du må steke litt lenger.

Sånn liker jeg at det ser ut når det er ferdig 😉 Avkjøl og ha over på tett glass eller boks.

Du kan nå glede deg over en sunn og god start på dagen!

Dette er min favoritt 🙂

Tips!

  • Du kan også tilsette nøtter, tørket frukt – det du liker best. Det blir en fin variasjon. Da kan du redusere på noen av de andre ingrediensene, slik at mengden blir omtrent det samme. Bruker du tørket frukt eller rosiner, er det lurt å ha dette i etter at det har stekt. Frukten kan bli hard og seig synes jeg.
  • Bruk den gjerne sammen med yoghurt, Biola eller smootie
  • Den er god som topping på is, og for eksempel som en dessert hvor du har denne blandingen i bunnen, så litt eplemos, litt kesam, evt krem og så litt brødrasp på toppen (en slags «tilslørte bondepiker») Kanskje litt tørket frukt og hakkede nøtter? Om du vil bruke den i en dessert, kan du også blende den, slik at den blir litt «finere». Trenger ikke bare være frokost 😉 Ikke la fantasien stoppe deg.
  • Dersom du også skulle ha lyst til å lage hjemmelaget knekkebrød, finner du min variant her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *