Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst

Hjemmelagede franske baguetter

Hjemmelagede franske baguetter er sinnsykt godt! Og når de er enkle å lage i tillegg, gjør ikke det noe heller 😉 Deigen er superenkel, men den krever litt heving….. og litt damping. Så om du har en formiddag med litt tid i, anbefaler jeg at du tester disse altså!

De supergode som tilbehør til supper, gryter, lasagne…ja helt alene også 😉 Finn frem noe godt pålegg, og servèr til lørdagslunsjen!

Du får 3 stk baguetter av denne oppskriften, og den lyder som følger:

  • 420 gr hvetemel
  • 1 ts Maldonsalt
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann

Mål opp alle ingrediensene og ha alt i bakebollen, gjerne kjøkkenmaskinen. La deigen elte i 10-15 minutter, og sett til heving i 40 minutter under plast. Jeg pleier å spraye litt formfett på plastfolien slik at deigen ikke skal sette seg fast, for denne er ganske seig.

Etter 40 minutter, ruller du deigen til 3 pølser som passer omtrent til kortsiden av stekebrettet. Og etterheves i nok en gang; 40 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader, og sett en ildfast form med vann i bunnen av ovnen. Da får du et sprøtt og fint resultat.

Hevetiden er omme, og du kan smøre pølsene med litt vann, snitte med en skarp kniv og strø på litt mel. Så steker du brødene i ca 25 minutter.

Nå kan du servere dine egne, hjemmelagede franske baguetter sammen med suppe, lasagne eller med pålegg….. ditt valg 😉

Tips!

  • Jeg nevnte at du skulle sette inn en ildfast form med vann. Det er veldig smart å gjøre for å få en fin og sprø skorpe – så ikke dropp det.
  • Jeg fant denne oppskriften i sin tid hos gladkokken.no, som har masse gode oppskrifter….på alt mulig rart! Han tar matoppdrag for selskaper også. Og når vi snakker om selskaper, har du sett det fantastiske selskapslokalet Dronningen Selskapslokaler på Bygdøy i Oslo? Skal du feire noe, og trenger et sted å gjøre det, bør du ta en titt her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *