Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst

Havre- og bananlapper

Noen ganger er jeg litt «fysete» – og da er disse havre- og bananlapper veldig gode å ty til 😉 De er enkle å lage, og ikke så værst sunne heller! Men det avhenger selvfølgelig av hva du topper dem med. Normalt serverer jeg dem med syltetøy, rømme, brunost…. tja, hva jeg har lyst på i øyeblikket. Og noen ganger steker jeg dem i vaffeljern og serverer dem som vafler. Fungerer veldig godt det også. Og i tillegg er det en super måte å få brukt opp bananer på.

Denne gangen hadde jeg igjen karamellsaus og bringebærcoulis, (som er et veldig fint ord for ukokt, men silt saus). Det er veldig godt til mange desserter, og holder seg kjempegodt i kjøleskapet. Min hadde stått i, tja, et par måneder. Du lager den enkelt ved å ha bær og melis i en blender, og siler massen etterpå. Dett var dett 😉 Men så var det den karamellsausen da. (Kjære vene, den kan bli en uhyre dårlig vane….. ) Jeg hadde altså litt igjen av den etter kanelbolle-dagen, og den fikk komme til nytte sammen med havre- og bananlapper.

Oppskriften er ikke så stor, så den egner seg godt til en kjapp kveldskos…. men den klarer seg fint i kjøleskapet til i morgen også om du lager litt større porsjon 😉

Her ser du ingrediensene til havre- og bananlapper

Havre- og bananlapper

  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 bananer
  • 1/2 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg

Bland alt i en bolle eller blenderbeholder…….

……og kjør sammen

Stek havre- og bananlapper gyldne i litt smør

Serveres med for eksempel syltetøy, brunost…… eller om du skulle slumpe å ha litt karamellsaus stående 😉

Håper det smaker 🙂

  • Det har vært masse snakk om hvor mye bananer vi kaster i Norge om dagen – dette er en strålende mulighet til å unngå banansvinn. Du kan bruke bananene til de er temmelig brune (bare de ikke blir helt vassne)
  • Har du bare store havregryn, kan du først kjøre disse i blenderen, eller med stavmikser, før du tilsetter de andre ingrediensene.
  • Det er enkelt å halvere eller doble røren.
  • Om du oppbevarer røren i kjøleskapet en stund, blir den ganske tykk. fordi havregrynene sveller. Men da kan du bare tilsette litt melk til du får en mer flytende konsistens igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *