Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kyllingsuppe
Kylling Supper

Enkel kyllingsuppe

På hustrie, småkjølige høstdager er det deilig med en varmende suppe – ikke sant? Som for eksempel kyllingsuppe; enkel å lage, men smaker masse og godt!

Det er faktisk ikke så ofte vi har suppe i denne heimen – èn av oss er ikke så innmari fan av det 😉 Men, noen ganger blir det som den andre av oss vil. Jeg hadde lyst på kyllingsuppe…. og da ble det kyllingsuppe. Men til gjengjeld laget jeg et nytt hjembakt brød og serverte til…..og da ble jeg tilgitt. Det ble jo brødbaking her om dagen også, men en god ting kan vel ikke gjøres for ofte? Da laget jeg et eltefritt brød med mye frø i. Kjempegodt! Men jeg var litt spent på hvordan deigen ville oppføre seg om jeg byttet ut alt frø-materialet med forskjellige melsorter. Det viste seg å fungere aldeles utmerket. Jeg er nok ingen superdreven baker, iallefall ikke når det kommer til brød, så her må det prøves og feiles litt. Håper det vil komme deg til gode 🙂

Nuvel, tilbake til kyllingsuppen da kanskje! Nedenfor finner du hva du trenger for å lage denne suppen. Den er til 2-3 personer, litt avhengig av hva du serverer til. Men med nybakt brød ved siden av, bør det holde fint til 3 pers!

Dette trenger du:

  • Kylling
  • Gul løk
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Green curry paste
  • Kokosmelk
  • Vann
  • Hønsebuljongterning
  • Soyasaus
  • Pepper
  • Gulrot
  • Vårløk
  • Koriander
Ingredienser til kyllingsuppe
Ingredienser til kyllingsuppe, minus kjøttboller som har «sneket» seg inn i bildet 🙂

På bildet ser du ingrediensene til kyllingsuppe, men legg merke til at det har kommet med et fat med kyllingkjøttboller. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ha de med, men ombestemte meg…. Så, de er altså ikke med her.

Kyllingsuppe

  • 2 store lårfilèt av kylling, evt 2 kyllingbryst
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm av en frisk ingefær
  • 1 – 1,5 ts Green curry paste
  • 5 dl vann + 1 hønsebuljong terning
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • Pepper
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk

Ok, vi starter med å finhakke løk og hvitløk. Ingefær rives. Del kylling i små terninger (og da mener jeg små. Tenk at du skal ha bitene på en skje) Fres kylling i en gryte på litt over middels varme et par minutter.

Små kyllingbiter venter på….

Tilsett løk, hvitløk, ingefær og curry pasten. La det frese til løken er myk.

…..løk, hvitløk, ingefær og green curry

Ha så over vann og buljong, kok opp og la det så trekke ca 5 minutter.

Kyllingsuppe to be

Nå kan du la kokosmelken og soyasausen få delta. Gi det et raskt oppkok, pepre og smak om det trenger mer salt.

Gulrøttene skal skjæres i tynne strimler. Det gjøres lettest om du først deler gulrøttene i biter som du skiver……

…..for deretter å snitte opp disse i strimler.

Vårløken deles i ringer. Og nå kan vi tilsette grønnsakene våre i kyllingsuppen slik at de får trukket seg ferdig de siste minuttene.

Nesten ferdig kyllingsuppe

Det kyllingsuppen mangler på farge, tar den igjen på smak! Ikke noe å lure på 😉

Så om du har tatt frem noe godt brød, rundstykker eller baguetter….. og kanskje noe gryddergrønt – er det klart til servering!

Litt blek og med mye gjenskinn – kyllingsuppe klar til servering 🙂

Tips!

  • Når jeg skriver «2 store lårfilèter» må du selvfølgelig ikke ha akkurat det. Norske lårfilèter er som regel ikke så store, så se på en pk med kyllingbryst, og ta evt ca samme mengde.
  • Du kan også bruke fløte om du ikke er så glad i kokosmelk, eller om du ikke har kokosmelk for hånden.
  • Kokosmelken jeg har brukt, er en type som kommer både i hermetikboks (400 ml), og pappboks (250 ml) som jeg har brukt her.
  • Du har kanskje lagt merke til at jeg ikke har brukt salt? Det er ganske mye salt i soyasaus, så smak deg til etter å ha tilsatt det.
  • Green curry paste er en karrypasta som fås kjøpt i vanlige matvarebutikker. Butikker som fører merket Santa Maria har den (eller bør ha den)
  • Uansett om du vil bake eller ei, er det både lurt og godt med brødmat til. Så om du har noen rundstykker på lur, ta de frem!
  • Om du ikke er så glad i koriander, kan du fint bytte ut med feks persille eller annet kryddergrønt du har eller liker
  • Det er enkelt å halvere, eller doble denne kyllingsuppen – og den holder seg fint i kjøleskapet et par dager om du får rester.

Håper du fikk litt inspirasjon, og ønsker deg med det – takk for i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *