Foruten ypperlig fredagsmiddag, er enchilads super som restemat 🙂 Bare hør her! Når jeg skulle finne ut hva jeg skulle ha til middag her om dagen, fant jeg ut at jeg hadde 4 stk tortilla lomper fra en taco(isch)middag. De luktet ikke vondt, hadde ikke mugnet…..men begynte å bli litt harde på den ene siden. Og i min videre leting etter middagsideèr, fant jeg en pakke kyllingkjøttdeig i fryser’n. Ja, da var saken biff….. eller enchiladas da 😉 Og så godt sammen med en god guacamole!!
Nå var det ikke sånn at jeg hadde absolutt alle ingrediensene til denne retten, men jeg fikk ihvertfall en idè om hva – enchiladas! Og da er man jo et stykke på vei. Og særlig fornøyd blir jeg når jeg får brukt opp ting jeg allerede har – slippe å kaste! Og litt harde lomper gjør seg fint med litt saus, ost og varme fra ovnen 🙂
Men jeg ønsket meg også en guaccamole til dagens enchiladas. Så noe måtte jeg handle inn 😉
Her kan du se hva jeg har brukt i min enchiladas saus.
Til 2 personer trenger du:
Enchiladas
- 400 gr kyllingkjøttdeig
- 1 ts tacokrydder (kan sløyfes)
- 1 gul løk
- 1 stort fedd hvitløk
- 1 boks sorte bønner
- 1 boks tomater
- 1 hønsebuljong terning
- 3 dl vann
- 2 ts cumin
- 1/2 ts malt anis
- Salt
- Pepper
- Tortilla lomper
- 200 gr revet ost
Vi skulle jo ha enchiladas med guacamole, så da starter vi på guacamolen!
Guacamole
- 1 avocado
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 rød chili
- Lime
- Koriander
Mos avocado i en bolle og tilsett presset hvitløk, finhakket chili og saften av 1/2 lime. Smak til med salt og pepper – og et dryss med koriander.
Sett ovnen på 230 grader så går vi løs på sausen.
Hell av laken på bønnene og skyll.
Fres hakket løk og hvitløk i en gryte…….
Ha i krydder, hønsebuljong, vann og bønner – kok opp. Smak til med salt og pepper.
Stek kyllingkjøttdeigen med litt tacokrydder om du har, hvis ikke – salt og pepper.
Bland kyllingkjøtt i enchiladas sausen og gi et oppkok før du lar det småkoke en 10 minutters tid.
Når det tykner litt, kan du finne frem lompene og en ildfast form. Jeg måtte skjære bort litt av kanten på mine lomper først…. 🙂
Fordel fyll på lompene, rull sammen og legg i formen.
Det ble litt mye saus, så dette fordelte jeg bare utover på toppen før……
……..jeg hadde over ost.
Da er det bare inn i ovnen i ca 10-15 minutter, og vente…..
…… på dette 🙂
Da er det vel tid for servering?
Klarte dessverre ikke å få enchiladasen ut av formen på en elegant måte, så du får bare tro meg når jeg sier at det smakte veldig godt 😉
God fornøyelse; enchiladas med guacamole!
Tips!
- Du kan gjerne bruke rødløk i stede.
- 1 stort, eller 2 mindre fedd hvitløk – eller så mye du ønsker
- Mange liker også å servere en hvitløksdressing ved siden av – og det finner du oppskrift på her
- Det smaker også veldig godt med crispy Nachos chips ved siden av dette. Da burde du varme dem littebitte grann før servering, mmmm….
- Du kan også bruke grillet kylling i stede for kyllingkjøttdeig i denne retten. Da fjerner du skinnet og river opp kyllingkjøttet. Følg ellers resten av oppskriften.