Er du glad i godt brød? Da bør du prøve deg på dette superenkle, raske brødet! Her er det bare å røre sammen ingrediensene, opp i formen – heve, og inn i ovnen….1-2-3 🙂 Det tar under 2 timer fra du starter til du kan nyte din egen hjembakst. Hva er vel bedre enn nystekt, godt (og sunt) brød med favorittpålegget? Det fine er at du ikke trenger å dra frem kjøkkenmaskinen for å elte, det skal bare røres og helles. Men, det er en fordel med god kjøkkenvekt! Om du ikke er superglad i å bake, gjør denne oppskriften det noe enklere å sette i gang, iallefall for min del 😉 Jeg skal ikke skryte på meg å bake brød i tide og utide, men når jeg baker dette brødet….. lurer jeg på hvorfor det skjer så sjelden! Så i dag baker vi eltefritt brød 🙂
Lyst til å prøve? Til ett brød trenger du:
- 312 gr hvetemel
- 125 gr sammalt hvete
- 60 gr solsikkekjerner
- 50 gr linfrø
- 20 gr sesamfrø
- 40 gr gresskarkjerner
- 25 gr lettkokte havregryn
- 11 gr salt (ca 1,5 ts)
- 1/2 pk tørrgjær
- 5 dl lunkent vann
Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Vi starter med å måle opp og ha i bakebollen – alt sammen. Bland sammen. Nå må jeg innrømme at jeg valgte kjøkkenmaskinen….mest fordi jeg ikke tenkte meg om….

Da er det bare å helle/skrape deigen/røren i en bakepapirkledd brødform, og la den stå lunt for å heve i 1 time. Jeg legger over litt plastfolie sprayet med formfett for at deigen ikke skal klebe seg fast i folien.

Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter. Etter endt steketid, tok jeg brødet ut av formen, skrudde av varmluft og satte på vanlig over- og undervarme, og la det inn igjen i 5 minutter.

Finn frem favorittpålegg og nyyyyyt 🙂
Tips!
- Har du ikke alle ingrediensene, bruker du det du har. Jeg hadde ikke sammalt hvete, brukte finmalt fullkornshvete i stede. Ikke hadde jeg linfrø heller (var harsk) så fylte opp linfrøgrammene med litt mer sesamfrø og havregryn. Det viktigste er at det blir samme mengde totalt.
- Sjekk brødet ditt når det har stått i 25 minutter. Kan være litt forskjell fra ovn til ovn. Bank lett i bunnen og du skal få en litt hul lyd. Føles brødet ikke helt ferdig, skrur du av varmluften, og setter ovnen på vanlig over- og undervarme og putter brødet inn igjen, uten form, i en 5 minutters tid. Ta banketesten på nytt.
- Har du lyst til å sjekke andre typer bakst, ikke bare eltefritt brød? Da kan du ta en titt her og se om du finner noe du liker 😉
God bakst!
Skal absolutt prøves 👍
Så gøy, gi et signal når du har resultatet da 😉