Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Bakst Frokost

Eltefritt brød

Er du glad i godt brød? Da bør du prøve deg på dette superenkle, raske brødet! Her er det bare å røre sammen ingrediensene, opp i formen – heve, og inn i ovnen….1-2-3 🙂 Det tar under 2 timer fra du starter til du kan nyte din egen hjembakst. Hva er vel bedre enn nystekt, godt (og sunt) brød med favorittpålegget? Det fine er at du ikke trenger å dra frem kjøkkenmaskinen for å elte, det skal bare røres og helles. Men, det er en fordel med god kjøkkenvekt! Om du ikke er superglad i å bake, gjør denne oppskriften det noe enklere å sette i gang, iallefall for min del 😉 Jeg skal ikke skryte på meg å bake brød i tide og utide, men når jeg baker dette brødet….. lurer jeg på hvorfor det skjer så sjelden! Så i dag baker vi eltefritt brød 🙂

Lyst til å prøve? Til ett brød trenger du:

 • 312 gr hvetemel
 • 125 gr sammalt hvete
 • 60 gr solsikkekjerner
 • 50 gr linfrø
 • 20 gr sesamfrø
 • 40 gr gresskarkjerner
 • 25 gr lettkokte havregryn
 • 11 gr salt (ca 1,5 ts)
 • 1/2 pk tørrgjær
 • 5 dl lunkent vann
Sett ovnen på 225 grader varmluft.
Ingredienser til det supergode, lettvinte brødet

Vi starter med å måle opp og ha i bakebollen – alt sammen. Bland sammen. Nå må jeg innrømme at jeg valgte kjøkkenmaskinen….mest fordi jeg ikke tenkte meg om….

Ferdig blandet på 1-2-3

Da er det bare å helle/skrape deigen/røren i en bakepapirkledd brødform, og la den stå lunt for å heve i 1 time. Jeg legger over litt plastfolie sprayet med formfett for at deigen ikke skal klebe seg fast i folien.

Ferdig hevet deig, klar for ovnen

Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter. Etter endt steketid, tok jeg brødet ut av formen, skrudde av varmluft og satte på vanlig over- og undervarme, og la det inn igjen i 5 minutter.

Det dufter helt herlig…..

Finn frem favorittpålegg og nyyyyyt 🙂

Tips!

 • Har du ikke alle ingrediensene, bruker du det du har. Jeg hadde ikke sammalt hvete, brukte finmalt fullkornshvete i stede. Ikke hadde jeg linfrø heller (var harsk) så fylte opp linfrøgrammene med litt mer sesamfrø og havregryn. Det viktigste er at det blir samme mengde totalt.
 • Sjekk brødet ditt når det har stått i 25 minutter. Kan være litt forskjell fra ovn til ovn. Bank lett i bunnen og du skal få en litt hul lyd. Føles brødet ikke helt ferdig, skrur du av varmluften, og setter ovnen på vanlig over- og undervarme og putter brødet inn igjen, uten form, i en 5 minutters tid. Ta banketesten på nytt.
 • Har du lyst til å sjekke andre typer bakst, ikke bare eltefritt brød? Da kan du ta en titt her og se om du finner noe du liker 😉

God bakst!

2 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *