Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt

Biffsnadder

Det er ofte slik at når vi har hatt biff og bearnaise, så blir det noe igjen. Dette må du for all del ikke kaste! Det blir nemlig en nydelig restemiddag; biffsnadder. Det er en superenkel middag, raskt og godt 🙂

Her i huset har vi faktisk hatt indrefilèt med bearnaise to helger på rad. (Oppfinnsomt, tenker kanskje du 😉 ) Men det har sin forklaring. Jeg tror jeg har nevnt at når vi kjøper indrefilèt, kjøper vi gjerne en hel. Da hender det at vi må ofre oss….. og spise det to helger på rad dersom vi ikke har hatt nok gjester.

Siden dette er en restemiddag, varierer det hvor mye kjøtt og bearnaise vi har igjen. Så denne oppskriften bygger på hva jeg hadde denne gangen. Men det gjør ingen ting om mengdene dine er litt forskjellig fra mine. Jeg vil bare komme med tips til hva og hvordan du kan få brukt opp restene dine. Har du andre ingredienser du liker, putt det på 😉

Så altså, her er hva jeg brukte til 2 pers:

Biffsnadder

  • ca 300 gr rester av stekt indrefilèt
  • 2 store sjampinjonger
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 350 gr poteter
  • Bearnaise rest

Potetene er også en slags rest. Jeg hadde litt forskjellig typer, hvor det bare var litt igjen av hver. Dette var greit å få brukt.

Sett ovnen på 225 grader.

Her ser du mitt utgangpunkt til biffsnadder i dag.

Vi starter med potetene, for de skal først koke i biter i ca 5-7 min……

….. og deretter inn i ovnen i ca 20-25 minutter.

Mens potetene steker, rekker du å gjøre klart de andre ingrediensene. Som å hakke løk, hvitløk………

……..og sopp.

Start med å steke soppen i litt smør…….

………… og tilsett løk og hvitløk – og steker det gyllent. Kan hende du bør ha en skvett olje i.

Skjær kjøttet i små terninger…….

……..og ha det over i sopp- og løkblandingen. Vend kjøttet inn, men ikke stek lenger enn ett minutt eller to.

Bearnaisen har du i en glass eller stålbolle. Varm opp vann i en kjele, men ikke koke. Ta kjelen av platen og sett over bollen og visp til den blir varm. Skulle uhellet være ute, og sausen har lyst til skille seg, prøv å visp inn 1 spiseskje kaldt vann.

Da legger vi potetene, kjøtt, sopp- og løkblandingen over på tallerkener – og en god klatt med bearnaise – vel bekomme 🙂

Tips!

  • Du kan bruke hva slags kjøtt du vil…..så lenge det er mørt. Det kan være Entrecôte, indrefilèt av elg…. det du måtte ha.
  • Har du ikke mer bearnaise, kan du få kjøpt ferdig også (må være lov å jukse litt….) Jeg har en gang brukt en variant fra Lohmanders Kremet Bearnais fra Kolonial.no og den mener jeg ikke var så værst.
  • Det smaker veldig godt med et dryss frisk basilikum over
  • Om du heller ønsker potetstrips til denne retten, finner du det her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *