Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk

Asiatiske fiskekaker med nudler og sweet chilisaus

Har du laget fiskekaker før? Enten du har gjort det før eller ei, bør du prøve denne oppskriften; Asiatiske fiskekaker med nudler! Den er veldig enkel, og smaker mye. Men, du må ikke forveksle dem med farse-fiskekaker. For dette er en helt annen type fiskekaker. Du kan mer sammenlikne med Salmaburger.

Det var etter tips fra min yngste sønn, at jeg kom på å lage disse. Han hadde funnet en oppskrift hos Kolonial.no på Asiatiske fiskekaker med nudler. Jeg lovet å prøve, men glemte det…..inntil jeg kom på at vi hadde ferskfrosset, egenfanget ørret i fryser’n. Den hadde ligget der siden august 2019, etter en tur til Rendalen i (veldig) hyggelig lag. Ørreten hadde definitivt godt av å bli brukt!

For så kom det en slik dag da, hvor jeg ikke visste hva jeg skulle ha til middag 😉 Det førte til dypdykk i fryser’n, og hva lå der? Joda, den nevnte ørreten. Det vi si, 3 ørreter. Jeg tok de ut om morgenen, og syndet betydelig ved å tine på benken….. Ikke lurt, særlig ikke når du skal filetere fisk for første gang! (Og ja, det er helt sant, det var min aller første filetering). Og det var ikke lett med benketint fisk altså!!

Nuvel, det ble nå en slags filetering. Var spesielt godt fornøyd med håndteringen av skinnet. Men trikset med å lage fileter, ble litt mer sånn ferdig hakket fiskekjøtt 🙂 🙂 Det skulle uansett finhakkes, så det var ikke så veldig farlig……mer for stoltheten! (Ble forresten også ganske fornøyd med at vi ikke fant noe bein i fiskekakene da!)

OK, da kan vi gå løs på ingredienslisten, og den er faktisk ikke så lang.
 • Laks/ørret
 • Frisk ingefær
 • Ristet sesamfrø
 • Soyasaus
 • Salt
 • Pepper
 • Persille
 • Sweet chilisaus
 • Nudler

Jeg har vel sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg følger ikke alltid oppskriften – noen ganger fordi jeg ikke har alle ingrediensene, eller jeg har lyst til å fjerne noe…. eller legge til noe 😉 Så også denne gangen. Jeg har persille i stede for koriander (hadde ikke koriander) og jeg har lagt til soyasaus og ristet sesamfrø….. fordi jeg hadde lyst til det! Så dette er altså min variant av oppskriften.

Til 2 personer har jeg brukt:

Asiatiske fiskekaker

 • ca 400 gr ferdig renset ørret
 • ca 2 ts frisk ingefær
 • 2 ts ristet sesamfrø
 • 1 ts soyasaus
 • 3/4 potte frisk persille

Da tenker jeg at vi begynner! Og vi begynner med å finhakke fisken.

Så hakker vi persille (glemte å ta bilde av revet ingefær, men det skal også gjøres 😉 )

Bland fisk, salt, pepper, revet ingefær, hakket persille, ristet sesamfrø og soyasaus i en bolle.

Form til 6 stk fiskekaker og stekt i maks 2 minutter på hver side.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Ønsker du, som jeg, brokkoli ved siden av koker du denne også. Og da min venn, er vi klare til å finne frem Sweet chilisaus – og servere 😉

Det var vel ganske fort gjort, ikke sant 😉

Tips!

 • Her kan du bruke både laks og ørret av den typen vi gjerne kjøper i bakk – «klar til å putte i ovnen».
 • Neste gang jeg skal lage disse, vil jeg bruke koriander, begge deler gjør seg godt.
 • Form gjerne ferdig fiskekakene, og legg dem på en fuktet fjøl mens du gjør klar nudler og brokkoli. De skal jo steke omtrent like lenge som både nudlene og brokkoli.
 • Etter å ha lest innlegget, ønsker du kanskje flere oppskrifter på rød fisk? Før du bestemmer deg liksom…. da kan du sjekke denne hverdags-laksemiddagen her Og husk at det spiller ingen rolle om det er laks eller ørret du bruker – ta det du har eller liker best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *