Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Asiatisk-inspirerte kyllingboller

Er du klar for litt asiatiske smaker? Da bør du prøve disse asiatisk-inspirerte kyllingboller. De er enkle å lage, men du trenger litt krydder i form av sauser og grønnsaker. Men, da har du til neste gang 😉 For jeg tror at om du liker disse – blir det ikke siste gangen.

Ok, skal vi sette i gang? Du vil kanskje først vite hva du faktisk trenger for å komme i mål med våre asiatisk-inspirerte kyllingboller? Da sier vi det sånn!

Hva du trenger for å lage asiatisk-inspirerte kyllingboller:
  • Kyllingkjøttdeig
  • Potetmel
  • Egg
  • Vårløk
  • Frisk ingefær
  • Soyasaus
  • Sesamolje
  • Sesamfrø
  • Sambal Oelek (chilisalsa)
  • Salt
  • Pepper
  • Hoisinsaus
Viser ingrediensene til retten
Dette trenger vi til kyllingkjøttbollene

På denne oppskriften, får vi ca 30-40 boller – litt avhengig av hvor store (eller små) vi lager. Normalt bruker jeg en teskje til å forme boller, så de skal ikke være så store. Men oppskriften holder til ca 4 pers.

Asiatisk-inspirerte kyllingboller

  • 400 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 ss potetmel
  • 1 egg
  • 1 vårløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1,5 – 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss ristet sesamfrø
  • 1 liten ts Sambal Oelek
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss Hoisinsaus

Er du klar? Da setter vi igang!

Finn frem alt du trenger og mål opp, det gjør jobben mye enklere.

Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle og tilsett saltet. Rør til deigen blir litt seig.

Kyllingkjøttdeig og salt rører seigt

Finhakk ingefær.

Har du ikke fersk ingefær, kan også bruke syltet. Finhakk den og vårløk.

Finhakket vårløk og syltet ingefær

Ha i potetmel og egg, bland godt til en fin deig. Deretter har du i vårløk, ingefær, soyasaus, sesmolje, sesamfrø, Sambal oelek, salt og pepper. Hoisinsausen skal brukes til å rulle bollene i når de er ferdig stekt.

Når alt er blandet godt…..

Kyllingkjøttbolledeig

…..væter du en skjærefjøl med kaldt vann, og legger opp boller med en teskje. Det blir mye enklere når du skal steke.

Ferdigrullede kyllingkjøttboller på vei i stekepannen

Da er det frem med stekepannen, og setter ovnen på 200 grader – for her skal kyllingkjøttbollene få kose seg med Hoisinsaus etterhvert etter en runde i stekepannen.

Stek litt og litt boller i olje, jeg bruker raps

Legg de ferdigstekte kyllingbollene i en ildfast form, og fordel Hoisinsaus over – før de går inn i ovnen i 10-15 min.

Kyllingkjøttboller med Hoisinsaus klar for en runde i ovnen

Mens kyllingbollene koser seg i ovnen, kan du gjøre klart tilbehøret. Det er veldig godt med brokkoli og gulrøtter til, men også noe jeg ofte bruker, Paksoi, som er en asiatisk kålsort. Den kan minne om kinakål, og er veldig god sammen med denne asiatisk inspirerte retten. Jeg vet at Bama har en, men er dessverre ikke alle butikker som fører den. Derfor blir det ofte brokkoli, som i dag. Sammen med nudler, et dryss med koriander, litt mer seamfrø og enda litt mer Hoisinsaus – blir dette en smaksbombe 😉

, om alt er klart, kan vi vel servere da; asiatisk-inspirerte kyllingboller 🙂

Jeg vet at ikke alle er så glad i koriander, da velger du noe annet som for eksempel persille eller basilikum.

Tips!

  • Det beste er å bruke fersk ingefær som skal finhakkes eller rives. Men det går også helt fint å bruke syltet ingefær – og den finhakker du.
  • Syltet ingefær finnes i de fleste matvarebutikkene.
  • I oppskriften skriver jeg vårløk. Men sist gang jeg laget disse, hadde jeg ikke mer vårløk og brukte finhakket rødløk i steden. Og det fungerte helt fint.
  • Sambal Oelek, som er en chilisalsa, finnes i de fleste matvarebutikker, men som med syltet ingefær, finnes det iallefall i de utenlandske butikkene.
  • Hoisinsaus finnes også i matvarebutikkene, og jeg vet at Blue Dragon har det.
  • Hoisinsasus brukes ofte til asiatisk-inspirerte retter. Jeg bruker det blant annet til crispy duck – som kommer i et senere innlegg.
  • Om du oppbevarer sesamoljen i kjøleskapet, holder den seg lenge.
  • Når du skal riste sesamfrø, lønner det seg å lage en litt stor porsjon. Den holder seg godt på lukket glass. Bruker du det ikke så ofte? Prøv på stekt laks, ørret eller kyllingretter da vel
  • Du kan fint fryse disse kyllingbollene om du ikke trenger så mange, så det er like godt å lage hele porsjonen så har du evt til senere. De kan også bruke som restemat 😉
  • Andre asiatisk-inspirerte retter finner du her.

Da tror jeg vi sier takk for i dag, og takk for følge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *