Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøttfritt Sauser/dressinger

Spicy bean fritters

Det er jo almen kjent at vi bør spise mindre kjøtt. Det er noe både jeg og min kjære er klar over. Men, jeg må innrømme at jeg ikke har vært særlig flink til å bruke kjøttfrie alternativ. For min del, kun gammel vane (uvane). Så tiden er kanskje inne for å iallefall forsøke litt nå og da, for å venne meg liksom… Men min bedre halvdel velger å forberede seg mentalt isteden 😉 Ja, ja, et sted må man jo begynne 🙂 Så han er ikke så veldig interessert ennå (holder jo på å forberede seg) Derfor tenkte jeg at jeg kunne øve litt på venninner isteden! Og da ble det Spicy bean fritters, altså bønneburgere 🙂

Jeg følger og finner inspirasjon til mye mat på forskjellige instagram kontoer. En av favorittene mine der, heter @krisslovesfood og gir meg sååå mye inspirasjon. Det var der jeg fant oppskrift på bønneburgerne. (Høres bedre ut med spicy bean fritters 🙂 ) Disse ble valget mitt når jeg inviterte venninner på lunsj her om dagen. Og det er det jeg vil dele med deg i dag 🙂 For det ble en veldig positiv, smaksrik opplevelse!

Til disse burgerne, trenger du.
 • Kokte kidney bønner
 • Kokte kikerter
 • Salt
 • Røkt paprikapulver
 • Chilipulver
 • Cumin
 • Pepper
 • Tomat
 • Maiskorn
 • Persille
 • Olivenolje
Ingredienser til spicy bean fritters

Denne porsjonen gir deg 8 stk burgere

Spicy bean fritters

 • 1 boks kikerter
 • 1 boks kidney bønner
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1 ts røkt paprikapulver
 • 1/2 ts chilipulver
 • 1 ts cumin
 • 1 tomat
 • 1 boks maiskorn
 • 2,5 dl persille
 • 1 ss olivenolje

Vi starter med å knuse/mose bønner og erter.

Moste bønner og erter

Inviter inn krydder, hakket tomat, maiskorn og persille. Bland godt.

Tja, dett var dett – da er det tid for steking! Stekes i olje på medium varme, 3 minutter på hver side.

Fritters i prosess

Det ble anbefalt å servere med en god salat, og det smaker jo veldig godt. Jeg valgte imidlertid å servere med focaccia og hvitløksmajones. Det fungerte også veldig bra 🙂

Hjemmelaget hvitløksmajones
Focaccia

Hvitløksmajones

 • 4 eggeplommer
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts pepper
 • 1 ts sennep, gjerne Dijon
 • 1ss sitronsaft
 • 2 fedd hvitløk

Ha alle ingrediensene i et høyt stavmikserglass. Kjør opp blandingen, og tilsett deretter litt og litt olje i en tyyyynn stråle. Smak om den trenger mer salt, pepper eller sitron.

Hvitløksmajones

En gang i blant tester jeg nye oppskrifter. Det er ikke alltid det faller heldig ut….. som med denne focacciaen. Den ble altfor kompakt, og det vil jeg ikke at min focaccia skal være. Derfor deler jeg ikke denne oppskriften, men jeg kommer tilbake ved neste focaccia-anledning – med en jeg kan stå inne for 😉

Tips!

 • Burgerne blir ganske løse i konsistensen, så om du ønsker dem litt fastere, kan du blande inn 2,5 dl mel, mandelmel eller brødrasp.
 • Har du ikke røkt paprikapulver, eller kanskje du ikke liker smaken av det, da kan du prøve med vanlig paprikapulver.
 • Når du lager majones eller aioli, er det lurt at olje og egg har omtrent samme temperatur. Ta derfor eggene ut i god tid før du starter.
 • Har du lyst til å sjekke flere kjøttfrie alternativ, finner du det her.

2 Comment

 1. Dette får jeg lyst til å prøve. Tenker at her finns mange muligheter til å endre smaken ved å tilføre andre ingredienser, men aller først vil jeg følge oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *