Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kylling

Kyllinggryte med kokosmelk, karry og ingefær

Jeg skrev her om dagen at torsk er så enkelt å jobbe med når det kommer til smak. Det gjelder absolutt for kylling også. Og den kommer jo i alle mulige fasonger. Så joda, jeg bruker nok mye kylling 🙂 Og i dag; kyllinggryte med kokosmelk, karry og ingefær!

Høsten har kommet, og da kommer også lysten på «varmere» retter, som gryter og sånt. Dette er en enkel, men veldig smakfull kyllinggryte – og vi liker jo at ting er enkelt, gjør vi ikke 😉

Derfor lager vi lettvint kyllinggryte med kokosmelk, karry og ingefær

Ønsker du å prøve denne, trenger du:

  • Kylling
  • Løk
  • Frisk ingefær
  • Hvitløk
  • Karry
  • Kokosmelk
  • Kylling/hønsebuljong

Ingredienser til kyllinggryta

Til denne porsjonen, som passer til 2 pers, bør du ha:

  • 350-400 gr kylling
  • 1/2 gul løk
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 (liten) ts karry
  • 1 kylling/hønsebuljong terning
  • 1 boks kokosmelk

Vi starter med å dele kyllingkjøttet i små terninger/biter. Bruk gjerne en panne med litt høy kant, slik at alt kan lages i samme panne. Fres kyllingen med litt salt, pepper og hvitløkspulver. Ta det ut, og sett til siden.

Kyllingbiter

Finhakk løk og hvitløk og riv ingefær.

Løk, hvitløk og ingefær

Når kyllingen har fått seg en liten runde i pannen, er lagt til side, freser du løk, hvitløk og ingefær til det blir mykt. La karry få delta og surr det sammen et par minutter.

Løk, hvitløk, ingefær og karry

La kyllingen få komme inn i varmen igjen, og hell over kokosmelken. Strø/smuldre buljongterningen over gryta og bland godt. Gi det et pyttelite oppkok, og la det deretter få syde på lav varme….. mens du for eksempel koker ris og grønnsaker.

Snart ferdig kyllinggryte

Denne gangen hadde jeg bare blomkål, og da ble det vel blomkål da 🙂 Kanskje ikke de mest festlige fargene i hele verden, men med et lite persilledryss er mye gjort. Det viktigste er jo smaken, og blomkål er faktisk veldig godt til!

Ferdig kyllinggryte med ris og blomkål

Tips!

  • Her kan du bruke filèt, lårfilet, bryst – hva du måtte ha eller få tak i.
  • Det er enkelt å halvere om du skal ha til en pers, eller doble om du ønsker mer. Dobler du, vil jeg at du skal smake deg frem til hvor mye karry du skal bruke, ta litt og litt. Og da holder det nok også med 3 fedd hvitløk.
  • Kokosmelken kan godt være av typen «lett» – det har jeg brukt tidligere!
  • Har du lyst til å sjekke andre kyllingoppskrifter, finner du flere her.

Da er det bare èn ting å si; vel bekomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.