Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt Lammekjøtt Tilbehør

Lammepølse med stekt kålsalat

Vi er jo i sesong for lam om dagen, så føler at det er helt på sin plass med lammepølse 🙂 For noen år siden fant jeg en oppskrift på stekt kålsalat, som er et artig alternativ til surkål. Den passer veldig godt til all slags pølse, så her er det bare å gjøre seg kjent med den, du kommer mest sannsynlig å bruke den flere ganger 😉 Enkel å lage er den også! Så her skal det bli lammepølse med stekt kålsalat 🙂

Uansett hva slags type pølse du har eller foretrekker, trenger du til denne retten:
  • Pølser
  • Kål
  • Løk
  • Olje
  • Soyasaus
  • Sennep, Dijon
  • Honning
  • Kværnet pepper
  • Poteter

Jeg foretrekker ovnsstekte poteter til denne retten, og til 2 pers har jeg brukt:

Ovnsstekte poteter

  • 4-6 poteter
    Olivenolje
    Salt og pepper

Sett ovnen på 225 gr varmluft. Del potetene i små terninger og kok i lettsaltet vann i ca 10 min.

Forberedelse til ovnsstekte poteter

Hell av vannet og la det renne godt av. Ha terningene i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje, litt (gjerne Maldon) salt og godt med pepper. Inn i ovnen i ca 20-30 min (litt avhengig av str på terningene)

Sånn, da går vi rett til kålsalaten, og her trenger du til 2 pers:

Stekt kålsalat

  • 1/2 kålhode
  • 1 løk
  • 1ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sennep, gjerne Dijon
  • 1 ss honning
  • Nykværnet pepper
Ingredienser til stekt kålsalat

Finsnitt kål og løk. Bland sammen ingrediensene til sausen. Stek kål og løk på middels varme til det begynner å få litt farge. Hell over sausen og la det surre litt sammen til kål, løk og saus er godt blandet.

Steking av kål og løk
Stekt kål og løk med saus

Server stekte pølser, ovnsstekte poteter, kålsalat og gjerne litt rødbeter og /eller tyttebær.

Lammepølse med stekt kålsalat – klar, ferdig servèr!

Tips!

  • Det smaker også veldig godt med potetmos, eller annen grønnsaksmos til
  • Du kan fint doble denne oppskriften, men smak deg litt frem med soyasausen slik at den ikke blir for salt
  • Har du ikke Dijon sennep, går det helt fin med den du måtte ha
  • Det er kokkelering.no som kom opp med ideèn om denne kålsalaten, hun har mange gode idèer altså 🙂
  • Har du lyst til å prøve koteletter med kålsalat, kan du klikke deg inn på denne oppskriften og bytte ut rotgrønnsakene med kålsalat.

Da tenker jeg vi sier at maten er klar;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *