Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk

Hjemmelaget fiskegrateng

Jeg insinuerte her om dagen at restene etter de stuede grønnsakene kunne brukes til noe 😉 Her kommer det! Du kan blande det inn i den hvite sausen du skal lage dersom du vil ha hjemmelaget fiskegrateng.

Og har du ikke lyst på fisk et par dager etter hverandre, kan de stuede grønnsakene fint oppbevares i kjøleskapet tre, fire dager…. eller du kan ta en titt på Tips! for flere ideèr.

Dette trenger du:

Hjemmelaget fiskegrateng

  • Fisk, gjerne frossen
  • Smør
  • Hvetemel
  • Melk
  • Egg
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat
  • Makaroni
  • Strøkavring
  • Revet ost

Med denne oppskriften har du nok til 4-5 personer, men er enkel å halvere om du ikke vil lage så stor.

Hvit saus

  • 3 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 egg
  • 1/2 ts revet muskat
  • Salt
  • Pepper

Her ser du ingrediensene til den hvite sausen vi laget til stuingen. Men se bort fra buljongen, og se for deg egg i stedet så er vi der 🙂

Smelt smør og rør inn melet. Spe med melken, litt og litt til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør så inn ett og ett egg, og litt revet ost om du ønsker det.

Og så! Om du har rester etter grønnsaksstuingen, vender du den inn i sausen 🙂 Her har du mulighet til å «lure» inn ekstra grønnsaker til mannen din, kona di, barna eller barnebarna 😉

Så går vi løs på resten!

  • 400-600 gr fisk (det holder med 400 gr, men tåler helt opp til 600 gr) Bruk gjerne frossen fisk.
  • 2 dl makaroni
  • Revet ost
  • Strøkavring

Sett ovnen på 200 grader

Så koker du makaroni etter anvisning på pakken.

Kok opp saltet vann og trekk fisken i 10-12 minutter. Del fisken i mindre biter og vend inn i sausen sammen med kokt makaroni og evt revet ost.

Ha alt over i en smurt, ildfast form, strø over ost om du vil, og strøkavring på toppen.

Stekes i ca 30 minutter

Fiskegrateng på vei inn i ovnen!

Tisp!

  • Du kan fint halvere denne oppskriften, men den tåler et par dager i kjøleskapet. Eller du kan fryse resten, og da tiner du den opp før den varmes i ovnen på 180 grader.
  • I frysedisken, på blant annet Rema, finner du en variant med litt forskjellig fisk som egner seg veldig bra. Eller du kan velge torskeblokk (ikke så mye annet jeg liker å bruke den til )
  • Du ikke har lyst på fiskegrateng, men ønsker å bruke restene etter stuingen? Da kan du følge oppskriften, men bytte ut fisk med andre rester – feks stekt kjøttdeig, pølser eller skinke. Det smaker også kjempegodt!

Fiskegrateng på vei til bordet!

Jeg serverer ofte fiskegrateng med brokkoli, gulrøtter og kokte poteter, men her velger du det du har…. eller liker best.

Håper det smaker og at du har fått noen nyttige tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.