Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Pasta med blåmuggostesaus og kylling
Kylling Pastaretter Sauser/dressinger

Enkel pastarett med blåmuggostesaus og kylling

Jeg elsker blåmuggost! Jeg elsker pasta! Jeg elsker kylling! Så hva er da bedre enn å kombinere alle disse tre ingrediensene? Ikke vet jeg 😉 Så i dag serverer jeg deg en enkel pastarett med blåmuggostesaus og kylling!

Retten er veldig enkel å lage, så om du også har samme smak som meg, er det bare å sette i gang!

Dette trenger du for å lage denne retten:
  • Pasta Tagliatelle (båndpasta)
  • Creme fraiche, lett
  • Blåmuggost
  • Sitron
  • Kylling
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • Olje til steking
  • Brokkoli

Til 3-4 pers

  • 2 beger creme fraiche, lett
  • 2 pk blåmuggost (ca 250 gr)
  • Saften av 1/2 sitron
  • Tagliatelle, ca 4 «nøster» pr pers
  • 600 gr lårfilet av kylling
  • Salt, pepper og hvitløkspulver
Sette ovnen på 150 grader

Krydre kyllingen, og stek den på litt over middels varme til den har farge på begge sider. Legg den deretter i ildfast formog inn i ovnen i 20-30 minutter.

Varm opp creme fraiche i en kjele, smuldre blåmuggosten og la den smelte. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Del brokkoli i buketter og kokes i saltet vann, ca 3-4 minutter (avhengig av størrelse på bukettene dine.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Da er vi vel klare til å servere; pasta med blåmuggostesaus og kylling!

Pasta med blåmuggostesaus og kylling

Tips!

  • Du kan velge den blåmuggosten du liker best, eller får tak i. Jeg har brukt Saint Agur, men det er bare fordi det var den jeg hadde.
  • Om du liker Saint Agur, finnes den faktisk også som smøreost
  • Det går like fint med kyllingfilet, eller strimlet kylling, strimlet svinefilet. Ta det du har eller liker best.
  • Er du ikke så glad i Tagliatelle, kan du velge den sorten du foretrekker
  • Er det kun 2 pers til middag, halverer du bare oppskriften. Og skal du spise alene, ja da holder den seg fint til dagen etter, så spar resten 😉
  • Rester av pasta med ostesaus, kan fint brukes alene, evt tilsette pølse eller svinekjøtt om du har.
  • Vil du sjekke flere pastarett-alternativ? Da kan du ta en titt her, og se om du finner noe mer som frister 🙂

Dette klarer du!

Og til vi ses igjen, ha en strålende dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *