Jeg elsker blåmuggost! Jeg elsker pasta! Jeg elsker kylling! Så hva er da bedre enn å kombinere alle disse tre ingrediensene? Ikke vet jeg 😉 Så i dag serverer jeg deg en enkel pastarett med blåmuggostesaus og kylling!
Retten er veldig enkel å lage, så om du også har samme smak som meg, er det bare å sette i gang!
Dette trenger du for å lage denne retten:
- Pasta Tagliatelle (båndpasta)
- Creme fraiche, lett
- Blåmuggost
- Sitron
- Kylling
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- Olje til steking
- Brokkoli
Til 3-4 pers
- 2 beger creme fraiche, lett
- 2 pk blåmuggost (ca 250 gr)
- Saften av 1/2 sitron
- Tagliatelle, ca 4 «nøster» pr pers
- 600 gr lårfilet av kylling
- Salt, pepper og hvitløkspulver
Sette ovnen på 150 grader
Krydre kyllingen, og stek den på litt over middels varme til den har farge på begge sider. Legg den deretter i ildfast formog inn i ovnen i 20-30 minutter.
Varm opp creme fraiche i en kjele, smuldre blåmuggosten og la den smelte. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Del brokkoli i buketter og kokes i saltet vann, ca 3-4 minutter (avhengig av størrelse på bukettene dine.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Da er vi vel klare til å servere; pasta med blåmuggostesaus og kylling!
Tips!
- Du kan velge den blåmuggosten du liker best, eller får tak i. Jeg har brukt Saint Agur, men det er bare fordi det var den jeg hadde.
- Om du liker Saint Agur, finnes den faktisk også som smøreost
- Det går like fint med kyllingfilet, eller strimlet kylling, strimlet svinefilet. Ta det du har eller liker best.
- Er du ikke så glad i Tagliatelle, kan du velge den sorten du foretrekker
- Er det kun 2 pers til middag, halverer du bare oppskriften. Og skal du spise alene, ja da holder den seg fint til dagen etter, så spar resten 😉
- Rester av pasta med ostesaus, kan fint brukes alene, evt tilsette pølse eller svinekjøtt om du har.
- Vil du sjekke flere pastarett-alternativ? Da kan du ta en titt her, og se om du finner noe mer som frister 🙂
Dette klarer du!
Og til vi ses igjen, ha en strålende dag!