Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Pastaretter

Enkel pasta Bolognese

Man kan gjøre denne pastaretten vanskelig…..eller enkel. Jeg gjør den enkel! Det eneste som kan lønne seg, er om du lar den få småkoke så lenge som mulig, da blir det absolutt best. Men, den kan også fint lages…og spises, uten altfor lang koketid. Noe jeg også gjør ofte 😉 Er virkelig ikke alltid man har like god tid da! Derfor serverer jeg enkel pasta bolognese i dag 😉

Dette trenger du til denne retten:
 • Kjøttdeig
 • Løk
 • Hvitløk
 • Oregano
 • Sukker
 • Sambal Oelek
 • Tomatbokser
 • Tomatpure
 • Salt
 • Pepper
 • Spagetti

Er du klar? Da setter vi i gang! Denne oppskriften er til 3-4 personer, det kommer litt an på hvor mye man spiser. For oss, som er 2 pers, blir det alltid noe til overs…og det sparer jeg. Litt lenger ned under Tips finner du ut mer om hva jeg bruker restene til 🙂

Kjøttsaus

 • 400 gr kjøttdeig
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 gulrot
 • 1 ss oregano
 • 1 ts sukker
 • 1 (liten) ts Sambal Oelek
 • 1 ss tomatpurè
 • 1 boks tomater
 • 100 gr spagetti pr pers

Ingrediensene jeg har brukt denne gangen, og ja, jeg har vært i Sverige 😉

Star med å finhakk løk og hvitløk. Gulroten får en runde med den groveste siden på rasperen. Stek så kjøttdeigen på sterk varme i litt olje. Jeg bruker alltid raps. (Ingen spesiell grunn…bare liker den) Når kjøttet begynner å få litt farge, skrur du ned til middels varme og tilsetter krydder, tomatpurè og Sambal Oelek. La det surre godt sammen et par minutter, før du tilsetter løk, hvitløk og gulrot. Surr til grønnsakene blir myke. Nå kan du la tomatboksen få delta. Fyll gjerne den tomme tomatboksen 1/4 full med vann, og skyll dette over i pannen. La det koke i min 15 min, og smak om den er salt nok. Tomater stjeler mye smak, så det kan hende du trenger bruke litt mer salt enn du er vant med. Sånn!

Nesten ferdig Bolognese

Mens kjøttsausen koker, kan du sette over godt saltet pastavann. Kok etter anvisning på pakken.

Da er snart maten klar da, mangler kun et dryss med Parmesan og nykværnet pepper 🙂 Her har jeg også drysset over fersk oregano, men frisk basilikum gjør også susen. Klar, ferdig, server enkel pasta Bolognese!

Spagetti Bolognese

Tips!

 • Du kan fint halvere oppskriften om dere bare er 2 pers, eller gjør som meg… bruk resten av kjøttsausen til ostesmørbrød. Sausen kan også veldig godt fryses. Da har du til senere, evt som tillegg til en gang dere er flere. Da lager du samme oppskrift, og putter i den opptinte sausen.
 • Det er også veldig godt å bruke basilikum eller Provancekrydder. Se hva du har, og hva du liker best.
 • Jeg bruker den løken jeg har, sjalottløk (3 mellomstore), rødløk eller gul løk.
 • Sambal Oelek er en chilisalsa. Den får du kjøpt stort sett i alle dagligvareforretninger. Jeg kjøper den ofte på Rema. Du kan fint bytte den ut med frisk chili…eller kutte det helt ut.
 • Tomatpurè er ikke et must. Men om du vil bruke det, kan det lønne seg å kjøpe den som har kommet på tube. Jeg klarte sjelden å bruke opp de boksene jeg kjøpte, og kuttet den derfor ofte ut. Men så oppdaget jeg tubevarianten på Kiwi, og nå er den inne i varmen igjen 😉
 • Når du bruker tomatpurè, bør la den frese godt sammen med kjøttdeigen før du tilsetter væsken (tomatene) Den trenger å få ut den litt rå smaken. Det er da den gjør nytte for seg.
 • Liker du bedre en annen type pasta enn spagetti, bruker du naturligvis det!
 • Har du lyst til å sjekke hvilke andre pastaretter som finnes? Det finner du her.

Er det noe du lurer på, eller synes er uklart – ja da er det bare å legge igjen en kommentar 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *