Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Kjøtt

Elgkarbonader med potet- og rotgrønnsaksform

Det blir jo litt sånn at sesong-mat kommer i bolker, også for meg. Men jeg lover at det skal komme litt annet innimellom 😉 For litt siden, laget jeg nakkekoteletter med rotgrønnsaker. Pakken med grønnsakene jeg kjøpte, ble for mye til èn middag, så derfor hadde jeg litt mer å ta meg av. Det blir nå – elgkarbonader med potet- og rotgrønnsaksform.

Jeg har ingen stor tilknytning til elgkjøtt, det spises stort sett sammen med en venn av oss som har grei tilgang. Men, når anledningen byr seg, kaster jeg meg over den. Slik som når jeg kom over elgkarbonader her om dagen. Så disse er altså ferdigkjøpt, og kommer fra Ringstad (kanskje litt flaut å si det, men ukjent for meg….) Det er så deilig å bruke ferdigprodukter i ny og ne synes jeg. Særlig om vi finner noen riktig gode 🙂 Så dette blir ikke siste gangen kan jeg love!

Ok, til dagens trenger du:
 • Elgkarbonader
 • Rotgrønnsaker
 • Poteter
 • Olivenolje
 • Salt
 • Pepper
 • Kryddergrønt
 • Tyttebærsyltetøy
 • Evt hvitløksmajones

Det var ikke så avskrekkende liste vel 😉

Til 2 personer, brukte jeg:

 • 4 stk elgkarbonader
 • 6 poteter (ganske små)
 • 1 pastinakk
 • 1/2 persillerot
 • 1/4 sellerirot
 • 1/2 rødbet
 • 1 polkabete
 • Kvister/stilker med timian
 • Olivenolje
 • Salt
 • Pepper
Ingredienser til potet- og rotgrønnsaksform

Vi starter med å sette på ovnen, 200 grader.

Del opp grønnsakene og potetene i biter/båter og legg i ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper – og bland godt. Legg tilslutt noen kvister timian på toppen.

Klar for varme

Sett inn formen og la den kose seg i ca 30 minutter. Ta den ut, og legg over karbonadene, på med litt folie – og inn i ovnen igjen i ca 30 min. Det avhenger litt av hvor store biter du har. Men du kan ta den ut og kjenne etter underveis.

Ferdig stekt form, klar til servering

Nå er det faktisk bare å finne frem tyttebærsyltetøy, og evt en dressing om du har. Jeg serverte med litt av hvitløksmajonesen fra et tidligere innlegg.

Skal vi servere da?

Klar til å hogge inn!

Tips!

 • Du trenger ikke bruke akkurat de grønnsakene jeg har valgt. Ta det du liker best, eller har for hånden.
 • Mengden grønnsaker velger du selv, det viktigste er at vi får brukt opp det vi har 😉 Og har du litt lite -fyll på med potet!
 • Dette er en veldig enkel form, enkel å tilberede, men den krever litt tid i ovnen. Beregn ca 1 time i ovnen.
 • Smaker veldig godt med tyttebærsyltetøy, men også rødbeter – og som nevnt, hvitløksmajones. Denne kan du lage selv fra bunnen, eller du kan blande litt presset hvitløk i ferdigkjøpt majones.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *