Hva skal vi ha ... ?

Enkelt...sunt...lettvint...godt...?
Fisk

Crispy fisk med råkostsalat og remulade

Jeg nevnte vel her om dagen at jeg godt kan like gode, ferdige matvarer. Som regel blir da èn av ingrediensene ferdig, mens resten blir hjemmelaget. Som med denne retten. Den er forøvrig en av favorittene når det kommer til «ferdigmat». Crispy fisk kjøpes ferdig, men tilbehøret lager jeg selv.

Denne crispy fisk-retten er et godt alternativ for deg med barn i huset som ikke er så veldig glad i fisk. (Kanskje du til og med har en voksen som ikke er så glad i fisk) Jeg er ganske sikker på at denne varianten kan være en løsning. Iallefall vel verd å prøve!

Mitt valg har falt på Findus sin varian Fish & crisp og er super crispy og god. Og den blir like god hver gang!

Min favoritt crispy fish

Sammen med en god råkostsalat, kokte poteter og remulade – er det en høydare i denne heimen.

Om du har lyst til å prøve, trenger du
  • Fish & crisp
  • Hodekål
  • Gulrot
  • Sylteagurk
  • Lake fra sylteagurk
  • Poteter
  • Remulade
  • Salt
  • Pepper

Vi kan starte med å sette ovnen på 225 grader, gjerne varmluft om du har. Fisken trenger ca 20 minutter.

Deretter trenger du til 2 personer:

  • 1 pk Fish & crisp
  • 200 gr hodekål
  • 1 gulrot
  • 2 ss finhakket sylteagurk
  • 2-3 ss lake fra sylteagurk
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter

Vi starter med å lage råkostsalaten.

Ingredienser til enkel råkostsalat

Finsnitt kålen, rasp gulroten og finhakk sylteagurk. Bland i en bolle sammen med laken. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig mens vi venter på fisken.

Råkostsalat

Og når fisken er i ovnen….

På vei inn i ovnen

….. har du tid til å lage din egen remulade om du vil. Da kan du gå inn på oppskriften for hvitløksmajones, og bytte ut hvitløk med et par spiseskjeer finhakket sylteagurk. Om du synes den blir for tykk, kan du spe med litt lake. Men det går helt fint å bruke ferdig remulade 😉

Etter ca 20 minutter, bør fisken se omtrent slik ut:

Sprø og fin…

Da legger vi opp crispy fisk, poteter, råkostsalat og remulade – volià

Crispy fisk – klar til servering

Tips!

  • Det er ikke sikkert du trenger å steke hele pakken, litt avhengig av hvor mye du spiser. Jeg spiser som regel 1 – 1,5, mens min kjære spiser 2.
  • Det er også veldig godt med finsnittet paprika i salaten. Og har du en favoritt grønnsak til råkosten, putter du det selvfølgelig i 🙂
  • Retten kan enkelt gjøres om til fish &chips – og da steker du poteter i stede. Det lønner seg å klargjøre potetene slik at de kan gå inn i ovnen samtidig med fisken. Skjær poteter i staver, kok i lettsaltet vann i ca 5 minuter. Tørk god av, og ha i ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper – inn i ovnen 🙂

Ønsker deg et smakfullt, enkelt måltid 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.